Evenimentul Zilei > Actualitate > TÂLHARI ŞI TRAFICANŢI. Droguri de 100.000 de euro la hoţii care au comis 50 de furturi
TÂLHARI ŞI TRAFICANŢI. Droguri de 100.000 de euro la hoţii care au comis 50 de furturi

TÂLHARI ŞI TRAFICANŢI. Droguri de 100.000 de euro la hoţii care au comis 50 de furturi

Procurorii D.I.I.C.O.T. şi poliţiştii de la Crimă Organizată din Bacău au destructurat o grupare de traficanţi care aduceau droguri din Olanda. Au fost descoperite 3.000 de comprimate Ecstasy în valoare de circa 100.000 de euro. Băcăuanii sunt acuzaţi că au comis cel puţin 50 de furturi şi tâlhării.

Grupul infracţional organizat era specializat  în trafic internaţional  de droguri de mare risc şi infracţiuni de violenţă. Anchetatorii au stabilit că, în perioada noiembrie 2011 – august 2012, au comis, pe raza judeţului Neamţ, peste 50 de  infracţiuni de  tâlhărie şi furt calificat. Prejudiciul cauzat este estimat la 500.000  de euro.
Ieri, patru dintre indiviziau fost depistaţi, în  flagrant delict,  în timp ce intenţionau să comercializeze cantitatea de aproximativ 3000 de comprimate tip ECSTASY, conţinând clorofenilpiperazina (CPP), drog de mare risc. Drogurile proveneau din Olanda şi au fost introduse pe teritoriul României pentru a fi vândute consumatorilor din municipiul Bacău.  Valoarea pe piaţă a drogurilor de mare risc este  de aproximativ  100.000 de Euro.
Tot ieri, au fost efectuate şase percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate bunuri  provenind din comiterea furturilor.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui numar de patru inculpaţi.
Acţiunea a fost efectuată cu  sprijinul  I.P.J. Neamţ, Politia Piatra-Neamţ  şi efective ale Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către S.O.S. Bacău.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: