Evenimentul Zilei > Actualitate > Timişoara, viitoare capitală europeană
Timişoara, viitoare capitală europeană

Timişoara, viitoare capitală europeană

Animate de societatea civilă, autorităţile şi instituţiile timişorene strâng rândurile şi susţin iniţiativa ca oraşul de pe Bega să devină în 2021 capitală culturală europeană.

După ce zilele trecute mai multe cluburi Rotary şi Lions din Timişoara, fundaţii şi asociaţii au semnat, la iniţiativa managerului filarmonicii, Ioan Coriolan Gârboni, acordul de susţinere a acestui proiect, TVR Timişoara întră în scenă. Filiala locală a televiziunii naţionale a anunţat că susţine proiectul “Timişoara – capitală culturală europeană”.
“Începând din 23 aprilie, studioul TVR Timişoara va difuza în fiecare vineri, în cadrul jurnalelor de ştiri de la orele 18 şi 20, câte un material cu privire la demersurile care se fac în vederea susţinerii candidaturii Timişoarei la statutul de capitală culturală europeană în 2021”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Potrivit conducerii studioului, în cadrul unei rubrici separate, în fiecare săptămână, va fi tratat câte un aspect diferit: care sunt criteriile şi procedura de selectare a oraşului câştigător, ce etape trebuie parcurse pentru menţinerea în cursă, care sunt reperele ce pot face din Timişoara o capitală culturală europeană, ce instituţii, autorităţi şi personalităţi susţin demersul. Prin intermediul materialelor difuzate în jurnalele de ştiri, telespectatorii bănăţeni vor fi ţinuţi la curent cu etapele derulării acestui proiect.
Unul dintre cei mai importanţi susţinători ai proiectului este Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: