Timisoara si-a luat sef din Cooperativa

Timisoara si-a luat sef din Cooperativa

Poli se pregateste sa-l angajeze pe Gheorghe Chivorchian, personaj cu un trecut strans legat de jocurile strategice.

Poli Timisoara il va numi in zilele urmatoare pe Gheorghe Chivorchian in conducerea executiva a clubului. Desi cele doua parti s-au tatonat reciproc in ultimele luni, trecerea fostului presedinte de la FCM Bacau la gruparea banateana se va oficializa abia zilele urmatoare. Aceasta mutare este sinonima cu apropierea gruparii timisorene de Cooperativa.

Chiar daca nimeni nu i-a recunoscut vreodata oficial existenta, aceasta "institutie" a facut cartile in fotbalul romanesc ani la rand, iar in fenomen sunt inca implicate personaje care s-au facut remarcate prin apartenenta la Cooperativa.

Unul este chiar Gheorghe Chivorchian, omul care a fost presedinte la FCM Bacau din 1997 si pana acum. Acesta i-a condus pe "galben-albastri" in "epoca de aur" a blaturilor, dintre care cele mai renumite erau cele cu Gloria Bistrita. Alaturi de Jean Padureanu, Gheorghe Stefan, Romica Pascu si Gino Iorgulescu, Chivorchian a fost unul dintre cei despre care se spunea ca stabilesc clasamentul inaintea sezonului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, de curand, moldoveanul l-a pus ca nas la cununia de argint pe Dumitru Dragomir, presedintele LPF si, totodata, garantul libertatii de miscare si actiune pentru membrii "fratiei".

Dupa ce a investit 20 de milioane de dolari in nici doi ani la Poli Timisoara, dar echipa s-a zbatut in mediocritate, Marian Iancu s-a decis sa-si inlesneasca drumul spre glorie aducand la gruparea "alb-violeta" un om care poate ajuta echipa si prin jocurile de culise pe care le-a invatat atat de bine la Bacau.

"Nu ma apuc eu sa invat regulamentele"

Marian Iancu, presedintele gruparii banatene, a recunoscut ca numirea lui Chivorchian este aproape, dar sustine ca alegerea s-a facut numai pentru calitatile profesionale ale acestuia.

"Nu e un termen limita la care trebuie sa-l anuntam oficial. Noi construim clubul in timp. Avem un director executiv pentru investitii, o sa avem si un director executiv pentru sport, iar acesta poate fi domnul Chivorchian. Daca vreau sa aduc un om la club, nu inseamna ca sunt nemultumit de ceilalti. Rezultatele vin in timp. Nici Chelsea, nici Steaua, nici Dinamo, nici Rapid n-au avut rezultate la numai un an si noua luni, cat timp a trecut de cand ne-am implicat noi la Poli. Nu ma intereseaza cu cine este domnul Chivorchian prieten, nici cu cine este ruda si nici cum este perceput in lumea fotbalului. Nu o sa ma apuc eu acum sa invat regulamentele. De aceea ne-am gandit sa aducem un om de fotbal experimentat", ne-a declarat Marian Iancu.