Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara revine în carantină pentru 72 de ore
Timișoara revine în carantină pentru 72 de ore

Timișoara revine în carantină pentru 72 de ore

S-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița,în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a COVID-19 printre comunitățile vizate cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

La Timișoara s-a revenit asupra hotărârii de a se ieși din carantină. Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID-19 ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, s-au luat noi hotărâri.

Decizia semnată de șeful DSU, Raed Arafat

În vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP. Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.

Îngrijorări la Timișoara privind evoluția stării pandemice

Noua măsură a fost luată ca urmare a îngrijorărilor autorităților locale, inclusiv a primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Carantina de 14 zile începută de la 8 martie s-a dovedit o măsură insuficientă în luptă împotrivă COVID-19. La Timișoara rata de infectare este situată, chiar și după măsura carantinării, la peste 8 la mia de locuitori.

În același context negativ se găsesc mai multe orașe ale României, inclusiv București, care se află de mai multe zile în scenariul roșu. La Constanța, Sibiu, Oradea și Iași este activat scenariul roșu de un număr variabil de zile, iar rata infectărilor zilnice este în creștere. În Bihor, autoritățile locale au anunțat pentru duinică atingerea numărului de 1.000 de persoane decedate de COVID-19.