Analistul Ion Cristoiu a lansat o teorie bombă despre turnura pe care o poate lua mult așteptatul protest anunțat pentru 10 august, în Piața Victoriei.

Cunoscutul jurnalist afirmă că la această ora nimeni nu mai are interesul să cadă Guvernul. El a lansat o pertinentă ipoteză în legătură cu ce se va întâmpla dacă la demonstrația, teoretic pașnica, lucrurile vor degenera și se va ajunge la un „Jos Iohannis”?

„Deocamdată noi teoretic avem o demonstrație pașnică. Ca și cel de anul trecut, avem o ciudățenie. Un an de zile au fost proteste. Deja e o pregătire… unii au informații că va fi ceva ieșit din comun. Eu spun de pe 26 mai că o asemenea mobilizare nu poate fi împotriva PSD. PSD e un partid care supraviețuiește la putere, în ciuda a ce zic unii, că trebuie să plece. Din punctul acesta de vedere, ce se poate întâmpla? Să cadă Guvernul? E un mare interes să nu cadă. După părerea mea, singurul lucru primejdios pentru Iohannis e ca la un moment dat un grup de acolo să strige „jos, Iohannis”, a afirmat Ion Cristoiu la Antena3.