Elena Udrea a anunțat că parlamentarii demisionari din PDL vor iniţia două moţiuni simple împotriva miniştrilor din Guvernul Ponta.

‘Vom depune două moţiuni simple împotriva ministrului Apărării (Mircea Dușa) şi a celui de la Transporturi (Ramona Mănescu), pentru că domnul Victor Ponta şi-a asumat raportul făcut la nivelul Guvernului privind modul defectuos în care s-a gestionat criza accidentului aviatic. Considerăm că este necesar să existe o astfel de acţiune la nivelul Parlamentului prin care să cerem să fie demişi cei doi miniştri. Dacă domnul Victor Ponta nu o face, care el însuşi ar fi trebuit să-şi prezinte demisia ca urmare a faptului că, în timp ce doi oameni mureau îngheţaţi de frig, instituţiile din subordinea dânsului, în mod haotic şi necoordonat, nu erau în stare să-i găsească. Domnul Victor Ponta era la vremea aceea fie într-o cură de frumuseţe televizată, fie după aceea la restaurant", a declarat Elena Udrea.
Potrivit acesteia, ministerul Apărării ar fi avut posibilitatea să coordoneze operaţiunile de căutare şi să folosească tehnologia pe care o avea, "dacă ar fi existat o coordonare la nivelul decidenţilor politici, să folosească tehnica pe care o avea în dotare pentru a identifica locul în care se aflau cei care supravieţuiseră accidentului".

Întrebată dacă pentru aceste moţiuni s-au strâns suficiente semnături şi dacă va apela şi la foştii colegi de la PDL, Udrea a răspuns afirmativ.
"Sigur că da, noi nu suntem o opoziţie în interiorul opoziţiei, noi vrem să avem un demers de unitate al opoziţiei pe care l-am susţinut şi când eram în interiorul PDL şi cred că ar trebui să lucrăm împreună ca partide de opoziţie şi să avem acţiuni comune împotriva USL. De aceea, speranţa este ca toţi colegii din partidele de opoziţie – PDL, PP-DD, Forţa Civică, PNŢ-CD – să fie de acord să semneze aceste moţiuni", a spus Udrea.
Și-au luat adio de la PDL nouă deputați și doi senatori

Elena Udrea a anunțat, astăzi, în plen, că demisionează din PDL ca urmare a înscrierii sale în PMP, urmând să activeze ca deputat neafiliat. După anunțul făcut de Udrea Udrea, şi alţi deputaţi PDL au anunţat în scris sau de la tribuna Camerei că au demisionat din partid. Este vorba despre Theodor Paleologu, Petru Movilă, Florin Aurelian Popescu, Adrian Gurzău, Florin Secară, Camelia Bogdănici, Ştefan Bucur Stoica şi Dragoş Gunia.
Între timp, la Senat, Andrei Voloșevici și Mihai Ciprian Rogojan și-au anunțat și ei demisiile din PDL.

Alţi patru parlamentari PDL, inclusiv Eugen Tomac, au trecut deja la PMP de anul trecut.

Toţi aceştia au participat, vineri, la reuniunea Colegiului Naţional al PMP, organizată la Sighişoara.

Partidul Mişcarea Populară va avea un Congres pentru alegerea conducerii partidului până la jumătatea lunii martie, a anunţat vicepreşedintele PMP, Adrian Papahagi.
CITIȚI Și:

  • Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor depune două moţiuni simple privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni
  • Berca: Trei consilieri municipali şi judeţeni şi zece primari PDL din Bacău, la Mişcarea Populară
  • Partidul Mişcarea Populară va avea un Congres pentru alegerea conducerii partidului, până la jumătatea lunii martie
  • Elena Udrea: Ne propunem ca Partidul Mişcarea Populară să fie revelaţia politică a anului 2014
  • Elena Udrea: Emil Boc are uşa deschisă la Mişcarea Populară, însă ne-ar putea susţine şi de la distanţă
  • Liderul PMP, Eugen Tomac: Partidul Mișcarea Populară are 15 parlamentari