Evenimentul Zilei > Actualitate > Teo Trandafir, de la revista presei, în gura presei
Teo Trandafir, de la revista presei, în gura presei

Teo Trandafir, de la revista presei, în gura presei

Fosta vedetă a Pro Tv, Teo Trandafir, s-a decis să înlocuiască platoul de televiziune cu Camera Deputaţilor, aşa că şi-a anunţat, săptămâna trecută, intenţia de a candida, din partea PDL, pentru un mandat în colegiul 19.

O carieră ca un montagne russe poate fi caracterizată activitatea jurnalistică a lui Teo. După mai bine de 15 ani de succes în lumea media, nu puţini sunt cei care o văd pe aceasta şi în postura de membru al Parlamentului.
Debutul celei care va avea să reprezinte o emblemă pentru divertismentul de televiziune s-a petrecut cu o emisiune radio realizată la 2M+. În scurt timp, însă, volubila prezentatoare s-a alăturat lui Mircea Badea pentru a spune „Bună dimineaţa, România”, la postul Tele 7 abc, unde au susţinut, preţ de trei ani o emisiune de divertisment care i-a făcut celebri. Ulterior, cei doi au plecat, tot împreună, pentru a prezenta “Dimineaţa devreme” şi “Teo şi Mircea Şou”, la Antena 1, între 1997 şi 2000.
„Divorţul” de Mircea Badea
Drumul  ineditului şi savurosului cuplu de televiziune s-a despărţit în 2001 când Teo a ales oferta generoasă a lui Adrian Sârbu şi şi-a construit propria emisiune omonimă cu care a făcut istorie timp de şapte ani. Prezentatoarea a avut de-a lungul timpului invitaţi dintre cei mai diverşi, însă predilecţia ei din ultimul timp pentru oaspeţi manelişti i-a atras numeroase critici.
În 2007, încă în plin succes neegalat de nicio altă televiziune pe acel segment orar, Teo a ales să plece de la Pro, în urma unei dispute destul de dure avute cu patronul Adrian Sârbu. Devine însă director general al postului Romantica, iar, timp de un an, în ciuda promovării, a rămas într-un con de umbră.
„Retrogradarea” de la Prima
Semnarea unui contract cu Prima Tv a fost văzută ca o retrogradare, iar emisiunea „Teo Live”, realizată după acelaşi tipar de la Pro Tv, nu s-a bucurat de un succes similar, astfel că vedeta a renunţat după numai un an.
Teo a povestit atunci, pentru EVZ, că decizia ei reprezintă de fapt o formă de protest faţă de felul în care patronii actuali înţeleg, în prezent, să facă televiziune.
“Au existat două contracte: cel al echipei (care expiră acum, la sfârşitul acestui an) şi contractul meu, care mai dura un an de zile. Contractul echipei a fost întrerupt unilateral, au refuzat să-l prelungească, fără să ofere nici o explicaţie”, a explicat Teo.
“Cârcotitiă”

Atipic pentru lumea showbiz-ului, plecările şi venirile la diferite televiziuni nu au fost umbrite de vreun scandal, până la începutul acestui an când, surprinzător, fostul coleg Şerban Huidu a spus că a în perioada cât a stat la Prima a primit 4 milioane de euro pentru a realiza „un show cu aceeaşi echipă de producţie, cu aceiaşi manelişti, fără vlagă". În apărarea doamnei a sărit, imediat, cavalerul Mircea Badea care a revigorat mai vechile animozităţi faţă de cârcotas.
Departe de scandal, însă, prezentatoarea şi-a creat propria emisiune, „Teo Show”, la Local TvNetwork, care este difuzată la mai multe staţii din ţară.
Dacă în televiziune ambiţia şi perseverenţa au fost ajutate de şarmul personal în lupta cu audienţele, nici în Parlament lucrurile nu par foarte diferite. După anunţul candidaturii, Teo a primit mesaje de încredere atât din partea oamenilor simpli, cât şi a unor persoane publice, printre care şi prietenul Mircea Badea, adversar declarat al oamenilor politici. Dacă Teo va ajunge deputat, îşi va îndulci Badea tonul comentarilor la aderesa aleşilor?

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: