Evenimentul Zilei > Politica > Tema anticipatelor, tot mai vehiculată. Care este soluția
Tema anticipatelor, tot mai vehiculată. Care este soluția

Tema anticipatelor, tot mai vehiculată. Care este soluția

Liderul USR, Dan Barna, salutat, joi, declarația președintului Klaus Iohannis referitoare la alegerile anticipate.  „Avem un guvern minoritar, lipsit de sprijinul unei majorități reformiste, anticipatele sunt soluția onestă”, a postat Barna pe o rețea de socializare.

„Salut declarația președintelui Klaus Iohannis privind nevoia de organizare a alegerilor anticipate. A fost o soluție pe care Alianța USR PLUS a propus-o încă din primăvară.

În condițiile în care avem un guvern minoritar, lipsit de sprijinul unei majorități reformiste, anticipatele sunt soluția onestă.

Înțeleg și rezervele legate de un posibil refuz al PSD de a se ralia acestei soluții. De aceea, fac un apel la noua conducere a PSD să înțeleagă că ambiguitatea nu servește nimănui. Îi invit și pe ei să aibă curajul de a merge în fața românilor pentru a le cere votul.

Alianța USR PLUS va participa după alegeri la orice formulă guvernamentală hotărâtă să facă reforme și să întărească direcția pro-occidentală fără rezerve a țării”, a scris pe pagina sa de Facebook Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre posibilitatea efectuării de alegeri anticipate în primăvară, urmând a avea discuţii pe acest subiect cu toţi liderii politici.