Evenimentul Zilei > Actualitate > Tecău şi Lindstedt s-au oprit în „sferturi” la US Open
Tecău şi Lindstedt s-au oprit în „sferturi” la US Open

Tecău şi Lindstedt s-au oprit în „sferturi” la US Open

Românul şi partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, au ratat şansa de a juca în semifinalele turneului de la Flushing Meadows, fiind eliminaţi de o pereche mult mai slab cotată.

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt, cotată cu şansa a şaptea la câştigarea turneului de Grand Slam din Statele Unite ale Americii, a fost eliminată surprinzător din competiţie, joi noapte, de "cuplul" italian format din Simone Bolelli şi Fabio Fognini, scor 6-1, 6-7 (7), 4-6. Finalişti la Wimbledon în această vară, Horia şi Robert porneau cu prima şansă în meciul cu jucătorii din Peninsulă, care nu aveau un palmares strălucit în competiţiile de dublu.
În primul set, Tecău şi Lindstedt au jucat perfect, impunându-se cu 6-1, şi se părea că lupta pentru locul în semifinale era doar o formalitate pentru cei doi favoriţi. Soarta manşei secunde a fost decisă la tie-break, cu toate că ambele perechi au ratat numeroase şanse de break.
Italienii s-au impus cu 9-7 în ghemul suplimentar şi au împins meciul în decisiv.Italienii au reuşit să câştige de două ori pe serviciul echipei formate din Tecău şi Lindstedt, care a reuşit un singur break, şi au câştigat cu 6-4.
În penultimul act, Bolelli şi Fognini vor încrucişa rachetele cu austriacul Jurgen Melzer şi cu germanul Philipp Petzchner, un "duo" redutabil, triumfător la Wimbledon în urmă cu doi ani. De cealaltă parte, Tecău şi Lindstedt părăsesc cimentul new-yorkez mai bogaţi cu 50.000 de dolari şi cu 360 de puncte în plus în clasamentul ATP.
Doi pe un loc: Djokovici şi Federer
Novak Djokovici, liderul ATP, şi Roger Federer, care caută al şaselea succes la US Open, se vor întâlni, în această seară, în prima semifinală a turneului de simplu. Elveţianul a câştigat 14 din cele 23 de dueluri cu sârbul, provocându-i acestuia şi un eşec în 2011, în semifinalele de la Roland Garros. Djokovici s-a impus de trei ori în faţa fostului lider ATP în acest an.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: