Taxă redusă pentru pieţarii din Petroşani

Taxă redusă pentru pieţarii din Petroşani

Comercianţii din Piaţa Dacia din Petroşani vor plăti mai puţin pentru a-şi vinde produsele pe tarabele care aparţin Serviciului Public Administrarea Pieţelor, după ce consilierii municipali au decis micşorarea taxelor din cauza crizei economice.

Astfel, taxa pe masă a scăzut la 6,5 lei, pe zi, decizia aleşilor fiind luată ca urmare a unei solicitări pe care Consiliul Local a primit-o din partea comercianţilor din această piaţă.

„O parte din comercianţii de produse agricole din Piaţa Dacia au solicitat reducerea taxelor pentru ocuparea locurilor necesare vânzării produselor pe mesele din piaţă întrucât au scăzut vânzările şi nu mai pot face faţă cheltuielilor. Luând în considerare cererea acestora precum şi faptul că anul 2009 este foarte greu din punct de vedere economic din cauza crizei hotărârea aceasta reprezintă un sprijin acordat comercianţilor”, declară primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Taxe de târguri Comercianţii care desfac produse în Piaţa Agroalimentară Petroşani, Piaţa Dacia şi în târgul săptămânal de la Stadionul Jiul plătesc, anul acesta, printre altele, şi o taxă de 30 de lei pe zi pentru desfacerea de produse de orice fel din vehicule şi autovehicule, între 20 de lei pe zi şi 35 de lei pe zi, în funcţie de suprafaţa ocupată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru vânzarea în târguri, taxa de 3 lei pe metri pătraţi pe zi în boxe, 7 lei pe masă pe zi sau 150 de lei pe lună în sectorul industrial, în timp ce închirierea unui cântar este 5 lei pe zi.