UPDATE.  Poliția Maramureș a confirmat că cele cinci persoane implicate în acest scandal au fost depistate și sancționate contravențional cu suma de 10.000 de lei. În plus susțin polițiștii, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea de ultraj contra bunelor moravuri, fiind investigat motivul pentru care cele cinci persoane s-au luat la bătaie.

Potrivit martorilor oculari, patru bărbați, dintre care unul era înarmat cu o bâtă de baseball, l-au atacat pe un altul care conducea un autoturism. Potrivit martorilor, cei patru au pândit momentul în care șoferul a plecat din parcarea imobilului în care locuiește, după care l-au blocat și au început agresarea acestuia.

Pe o filmare video se poate observa cum doi dintre atacatori au deschis ușa mașinii și îl loveau cu pumnii pe șofer. Din primele informații, se pare că scandalul a pornit după ce șoferul, care are o afacere în oraș, nu a mai plătit ”taxă de protecție”, pentru o afacere pe care omu o avea înainte de pandemie.

Poliția Maramureș a transmis a deschis un dosar de cercetare penală pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate și care este identitatea persoanelor implicate în acest scandal.

Pe de altă parte, locuitorii dim Sighet spun că poliția din oraș nu este prezentă și în cartiere, ba mai mult traficul cu țigări de contrabandă, aduse din Ucraina se petrec chiar sub ochii oamenilor legii. ”Reglări de conturi ” rezolvate pe cont propriu, cu paru, că Poliția se plimbă pe centru orașului, cu mașina de serviciu şi prin piața agroalimentară, de ochii trecătorilor, iar romii vând țigări de contrabandă, pe aleea de intrare ..lângă chioşcul cu bulendre, a bulibașei lor, cu toți din șatra lor şi clar că sunt protejați de poliția municipală și locală”, a scris Ileana Leordean, pe facebook.