Evenimentul Zilei > International > Tatuajul cu Mein Kampf, Biblia Neagră a nazismului, a declanşat furtuna pe Twitter
Tatuajul cu Mein Kampf, Biblia Neagră a nazismului, a declanşat furtuna pe Twitter

Tatuajul cu Mein Kampf, Biblia Neagră a nazismului, a declanşat furtuna pe Twitter

Mein Kampf (Lupta mea) este o operă autobiografică, dar şi o platformă program a nazismului, mai ales al doilea volum, Mişcarea naţionalist-socialistă. Hitler descrie aici unele „soluţii” la „problema evreiască”. Pentru naziştii şi neonaziştii din al Doilea Război Mondial, Mein Kampf  a reprezentat şi încă mai reprezintă şi azi bazele naţionalism-socialismului.
Un şofer tatuat pe braţ ”Mein Kampf” a fost exclus de la celebra  firmă de autobuze Flixbus. Şoferul italian, tatuat pe braţ, a fost reperat de un pasager care a relatat informaţia pe Twitter, apoi la Flixbus. De aici, a fost doar un pas pentru „eliminarea” sa de la firmă.
Alerta declanşată datorită Twitter
Pe reţelele de socializare, povestea a luat amploare şi a suscitat indignare după semnalarea unui pasager, vineri 12 iulie. Ieri, compania de autobuze Flixbus, a exclus de pe liniile sale pe şoferul italian care avea tatuajul pe braţ cu titlul cărţii lui Hitler, Mein Kampf. Şoferul, angajat a unei firme italiene, lucra în subcontractare pentru Flixbus. El a fost suspendat la sosirea sa  la Bergamo. Raphael Daniel a confirmat pentru media decizia spunând că ”nu va mai munci pe liniile noastre”
Şi tot prin reţeaua de socializare se decide

Flixbus a luat această măsură după ce şi-a atras o avalanşă de polemici ca urmare a alertei pasagerului, care a publicat pe contul său o fotografie cu tatuajul. ”Flixbus este mândră de a fi o multinaţională dotată cu o echipă multifuncţională şi că şoferi de toate naţionalităţile muncesc pentru noi. Noi nu acceptăm deci nicio discriminare de rasă sau de religie privind clienţii noştri sau angajaţii noştri”, a răspuns compania evaziv pe contul său de Twitter.

Mein Kampf reprezintă Biblia neagră a nazismului, după care şi astăzi se călăuzesc cu sfinţenie mişcările naţionaliste, neofasciste şi extremiste. Necazul universal este că aceste formaţiuni au început să pătrundă în parlamentele diferitelor ţări, ba chiar să participe la guvernare şi să-şi arate colţii din ce în ce mai curajos, titrează Le Point.