Bestia din Timişoara nu are remuşcări după ce şi-a violat fiica: "Păi nu ţipi o dată, dar ţipi altă dată! Nu taci atâta timp!"

Bestia din Timişoara nu are remuşcări după ce şi-a violat fiica: "Păi nu ţipi o dată, dar ţipi altă dată! Nu taci atâta timp!"

Lucian Pop, bărbatul acuzat de fiica sa că a violat-o de şapte ori, susţine că niciuna din acuzele care îi sunt aduse nu este adevărată. Pozează în super-familist, are grijă de fiul de un an şi nouă luni, rezultat dintr-o relaţie cu o altă minoră, şi stă ascuns în casă. Susţine că după ce a fost încătuşat de poliţie şi acuzat de incest şi viol nu mai poate ieşi din casă, de ruşine.

Tras la faţă, bărbatul de 38 de ani arată ca un câine hăituit. Stă închis în casă, cu luminile stinse, vrând să nu ştie nimeni de existenţa lui. "Am ajuns hoţ în propria casă. După tot ce mi-au făcut, nu mai am curajul să ies", povesteşte. Nici la lucru nu mai merge. Pe stradă, vecinii se întreabă în continuare "cum se poate să nu fie arestat deja pentru ce a făcut?!". Când le-am spus că vrem să vorbim cu el, ne-au recomandat să avem grijă, fiind cunoscut ca un om foarte violent.

Lucian Pop ne-a primit în casă, deprimat că luni "a ieşit rău testul poligraf". "Mi-au dat un set de întrebări, iniţial, apoi, la final, au mai pus unele. Mi-au spus că a ieşit rău testul. Mai bine nu îl semnam. Asta a fost cea mai mare prostie", recunoaşte Lucian Pop. Întrebările suplimentare au fost dacă şi-a pipăit fiica şi dacă, vreodată, a sărutat-o cu limba. Chiar dacă la poligraf a ieşit altfel, tatăl denaturat susţine în continuare că nu şi-a abuzat fiica.

O bănuieşte pe nevastă că i-a mituit pe poliţişti Nu se sfieşte însă să acuze. Varianta lui este că totul e o înscenare pusă la cale de fiica lui de 17 ani. "Mă gândesc că fiica mea s-a simţit prea încolţită de mine, că nu o lăsam să umble după şcoală. (...) Cred că s-a plictisit. (...)", argumentează tatăl acuzat de incest. Are şi argumente: "Vă daţi seama, ea spune că am violat-o de 7 ori. Păi nu ţipi o dată, dar ţipi altă dată! Nu taci atâta timp (...) Să fim sinceri, dacă îmi trebuia femeie, după ce m-a părăsit concubina, cu 20 de lei îmi luam patru".

Ne puteți urmări și pe Google News

Psihologii au explicat faptul că, după primul viol incestuos, fata a intrat în sindrom de stres post traumatic, care se manifestă exact prin neputinţa victimei de a cere ajutor împotriva agresorului său. "Mă întreb, dacă nu cumva, fosta mea soţie, care lucrează în Italia, nu a venit cu bani de acolo, să dea... Nu spun că a mituit poliţiştii ca să îmi facă dosarul acesta, dar mă întreb, aşa, oare nu e posibil? Ei m-au luat şi m-au acuzat şi mi-au spus că voi lua 20 de ani (de detenţie - n.r.)", mai spune Lucian Pop.

Mai are un "as în mânecă". A găsit un jurnal al fiicei sale, ţinut, în luna august. Pe el se bazează când spune că fata sa inventează lucruri. Numai că jurnalul ne arată ceva ce ştim deja: fiica de 17 ani, odată mutată în casa tatălui său, a devenit mai degrabă mama fratelui său vitreg. Chiar în prima sa pagină, fata notează: "Nu m-am simţit deloc bine şi pe deasupra am avut şi toată casa pe cap. (...) Astăzi ziua mea a fost monotonă ca de obicei: parcă aş fi mamă, soţie, noră etc. Mă simt de parcă aş avea 30 de ani şi nu 17".

În fiecare zi când a scris povesteşte de frăţiorul ei mic: cum l-a dus la doctor, dacă a fost bolnav, ce medicamente i-a dat, cum s-au jucat, cât este el de simpatic. Elevă cu note bune, la liceu, are un vocabular mai elevat decât tatăl său care consideră că are în mână dovada că victima sa fabulează.

A făcut de trei ori puşcărie

Din vorbă în vorbă, Lucian Pop admite că a fost un om fără căpătâi. "Am şase clase", recunoaşte. Nu a lucrat în viaţa lui, cu contract, pe termen lung, niciunde. "În general am lucrat particular, în construcţii". Practic, deşi are două familii, şi doi copii, nu a putut să le întreţină niciodată. Ca dovadă, stă mărturia fostei lui soţii, despre faptul că după divorţ, nu a plătit niciodată pensie alimentară. La 17 ani, Lucian Pop a intrat prima dată în puşcărie. Pentru spargeri de maşini. În 1999 a fost închis a doua oară, pentru furt calificat, iar în 2003 a mai făcut puşcărie pentru violare de domiciliu.

"Nu am fost eu vinovat", susţine bărbatul. Paradoxal, niciuna din condamnări nu a atacat-o ca nefiind fondată. Cât priveşte dosarul penal deschis luna aceasta pentru că şi-a bătut concubina în vârstă de 19 ani, susţine că a fost o chestiune singulară, că nu e violent, şi că, oricum, aceasta şi-a retras plângerea. Nu a fost vinovat nici de data asta, spune. A bătut-o pentru că a bănuit că umbla cu cineva de la ea de la lucru. Mai povesteşte că în sâmbăta dinainte să fie luat de poliţie pentru incest, i-a dat o palmă fratelui său.

Îl întrebam despre relaţia cu Laura, fata de 19 ani care e mama băieţelului de un an şi nouă luni. Bărbatul acuzat de viol şi incest vorbeşte cu o lejeritate debordantă: "Ea a crescut aici, în casa asta (casa din Beregsău Mare în care locuieşte Pop a fost construită de tatăl său cu banii obţinuţi din vânzarea unui teren, pe locul unei case cumpărate în sat - n.r.). Eu am fost prieten cu tatăl ei şi ne-am cunoscut de mult. Ea avea cam 16 ani şi jumătate când a venit la mine". 

"Am vrut să mă omor" 

Absolut pasiv faţă de ce se întâmplă în jurul lui, Lucian Pop e resemnat că va face puşcărie, deşi, culmea, susţine în continuare că este nevionat şi că nu s-a atins de fiica lui. "Aştept să mă duc la puşcărie (...) Când am ieşit din arest m-am gândit "ies, îi omor pe toţi, mă omor şi pe mine şi gata". Mi-au ruinat toată viaţa. M-au văzut colegii la serviciu cu cătuşele. Gândiţi-vă să ieşi din propria casă ca un hoţ. Apoi m-am gândit la copilul acesta mic", mai spune bărbatul.

Acuzat de incest, Lucian Pop pozează în tatăl grijuliu. Foto: Adi Pîclişan

Fata este evaluată psihologic

Ancheta poliţiei în teribilul caz continuă. Cu alte teste poligraf, ale celor implicaţi în dosar. În ceea ce o priveşte pe minora victimă, aceasta a început întâlnirile cu reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, fiind în faza de evaluare psihologică. La finalizarea evaluării va putea începe terapia.

"Fata a venit luni la DGASPDC Timiş, împreună cu mama şi un poliţist şi a început evaluarea psihologică. În aceste întâlniri i se face evaluarea psihologică, prin aplicarea unor teste. După ce evaluarea va fi încheiată, fetei i se va propune un program de consiliere psihologică", a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. CITIŢI ŞI:

  • Cazul incestului de la Timişoara afundă şi mai mult Justiţia
  • Scrisoarea fetei violate de tată, o mărturie tulburătoare
  • Arestaţi-l pe tatăl incestuos!
  • Decizie controversată: Instanţa l-a pus în libertate pe tatăl care şi-a violat fiica. Spune-ţi părerea!