Tăriceanu a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni difuzate la România TV, că autoritățile române primesc sfaturi de la Bruxelles să nu amestece politicul în justiție, însă,  la Parlamentul European, votul dat pentru Laura Codruţa Kovesi a fost unul politic, informează pcnews.ro

„Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să-i evalueze calităţile profesionale. Acolo în special în comisia LIBE, dar şi în cealaltă comisie de control bugetar s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi de la partenerii noştri să nu amestecăm politicul în justiţie. Votul de la Bruxelles a fost un vot politic.S-a mobilizat grupul PPE, care e cel mai mare grup din Parlamentul European să îi dea un vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine are valabilitate cât poate să fie votul politic. Deci votul politic nu se dă pe considerente profesionale,că nu i-a pus nimeni întrebări legate de cunoştinţele de drept, de drept constituţional, de Drept European, de funcţionare a instituţiilor”, a afirmat Tăriceanu, conform news.ro.

El a precizat că nu are o problemă dacă Laura Codruţa Kovesi va ajunge procuror general european, precizând că acolo “nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut aici”.

„Eu nu am o problemă foarte mare cu doamna Kovesi, dacă ajunge procuror general european că acolo nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut pe aici, nu o să poată să dea dispoziţii procurilor să-l înhaţe pe ăla, că aia sunt oameni cu experienţă şi cu scaun la cap. Dar în fine e o miză care mie mi se pare că nu e… Nu ştiu dacă va ajunge şi nici nu mă interesează, să facă ce vrea dacă atâta cred ăştia de la Parlamentul european, ăsta e orizontul lor…”,a mai afirmat Tăriceanu.

El a mai spus că are o părere execrabilă despre calitățile profesionale ale lui Kovesi şi crede că ar fi potrivită în rolul de mână dreaptă a lui Vladimir Putin.

„România nu o să stea pe loc sau o să avanseze mai mult sau mai puţin din cauza doamnei Kovesi, asta e pentru manifestațiile de stradă, e subiect foarte bun. (…) După ceea ce a făcut în România ca procuror eu am o părere absolut execrabilă despre calitățile ei profesionale în primul şi în primul rând şi despre modul în care înțelege relația între instituții şi cetățean. Ca să fiu clar, modul defectuos în care înțelege relația între instituții şi cetățean. Este bună de procuror de Putin, de mâna dreaptă a lui Putin, e foarte bună, acolo ar face treabă excelentă”, a mai afirmat Tăriceanu.