Tăriceanu i-a propus un blat lui Antonescu

Tăriceanu i-a propus un blat lui Antonescu

Revista presei.

Cotidianul

Tăriceanu i-a propus un blat lui Antonescu

Liderul PNL i-a oferit lui Crin Antonescu funcţia de prim-vicepreşedinte şi candidatura la Cotroceni în schimbul retragerii din cursa pentru şefia partidului. Acesta a refuzat oferta.

Aflaţi amândoi în turnee electorale prin filiale, Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu s-au aflat sâmbătă faţă în faţă la o reuniune a liberalilor braşoveni. Fostul premier a folosit această ocazie pentru a-şi anunţa direct contracandidatul la şefia PNL că se vor bate şi pentru candidatura la Cotroceni. „Trebuie să găsim un preşedinte care să-i unească pe români în loc să-i dezbine. Sunt oricând gata să îmi asum această responsabilitate, bazându-mă pe ceea ce am făcut în ultimii patru ani. Nu numai să reprezint partidul, să fiu prim-ministru, dar şi să mă lupt cu Traian Băsescu”, a spus Tăriceanu.

Libertatea

Ilie Sârbu, din nou la cuţit

După ce şi-a pierdut un testicul, ministrul agriculturii şi-a scos şi pietrele de la fiere.

Sâmbătă, 7 martie, premierul Emil Boc şi-a convocat toţi miniştrii la Palatul Victoria, pentru a discuta despre treburile urgente ale ţării, măsuri ce urmează a fi luate în următoarea săptămână. Cu toate că trebuia să fie prezent la întâlnire, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, a absentat, întrucât, la ora 10.00, când întâlnirea era programată, el deja se afla deja la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru ca medicii să-i scoată pietrele de la fiere, care îl supărau de ceva vreme.

Adevărul

Românii din Italia, apăraţi de marele scriitor Umberto Eco

Reputatul filosof a publicat un editorial în care îşi ironizează subtil compatrioţii, „orbiţi“ de manipularea presei. Subiectul „romeni“ (n.r. - românii) a depăşit în Italia spaţiul alocat ştirilor obişnuite şi a devenit temă pentru emisiuni de divertisment, talk-show-uri şi editoriale.

Cunoscutul scriitor a intervenit în favoarea comunităţii româneşti printr-un editorial în ultimul număr al săptămânalului „L’Espresso”. Intitulat ironic „Nenorociţii de români”, articolul cuprinde lista celor mai cunoscuţi infractori din Peninsulă, dar ale căror nume au fost „românizate” cu terminaţiile specifice. Astfel, Franzoni (n.r.  condamnată pentru că şi-a omorât fiul de trei ani) devine Franzonescu, iar mafiotul Provenzano devine Provenzanul.

Ziua

Descentralizare din mai

roiectele de acte normative privind descentralizarea administratiei publice vor fi finalizate in aproximativ doua luni, pana la 4 mai, in consultare cu structurile de specialitate ale autoritatilor locale, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Guvern, premierul Emil Boc.

El a aratat ca, prin descen­tra­lizare, obiectivul Guvernului nu este de a disponibiliza si persoane din aparatul central, ci de a eficientiza functionarea societatii. "Principiile descentralizarii sunt doua: unul care realizeaza transferul atributiilor si competentelor de la autoritatilor centrale spre autoritatea cea mai apropiata de cetatean, primarie, consiliu local, consiliu judetean, si transferul de resurse financiare catre comunitatile locale, pentru ca aceste atributii sa fie exercitate", a spus seful Guvernului. "Asta inseamna ca vom pune oamenii potriviti la locul potrivit, pentru ca descentralizarea inseamna sa dai dreptul statului sa administreze problemele cetatenilor de catre autoritatile care sunt cel mai aproape de ei. Statul este un prost administrator", a afirmat premierul. România Liberă

Autostrazile, infundate de politicieni fara viziune

Intr-un demers fara precedent, "R.l." va demonstra, de-a lungul unui serial de o saptamana, ca nici un guvern nu si-a propus cu adevarat realizarea unei asemenea infrastructuri.

Drept rezultat, reteaua romaneasca de autostrazi reprezinta abia 0,3 procente din totalul de 61.600 de kilometri care strabat Uniunea Europeana. Asta, in timp ce teritoriul tarii noastre ocupa aproape cinci la suta din cel al UE. Contributia la infrastructura continentala este, practic, insignifianta. In schimb, state est-europene care au pornit de la un nivel similar dupa 1989 si-au reanimat fostele economii construind sute de kilometri de autostrazi. Jurnalul Naţional

Urechi indiscrete: Probă de microfon

Fostul căpitan SRI Constantin Bucur dezvăluie pentru Jurnalul Naţional cum se face interceptarea convorbirilor telefonice, inclusiv a unor demnitari a căror ascultare era interzisă de lege. În acest caz intră în scenă menajera Gherghina, al cărei telefon la locul  de muncă era chiar telefonul instalat în casa demnitarului vizat. Cu ajutorul unor fire speciale şi al unor oameni din poştă, telefoanele erau interceptate folosind aparatură specială. Erau ascultaţi nonstop, zi şi noapte, iar în multe cazuri, spune Bucur, mandatele de interceptare se prelungeau, astfel încât ascultările se făceau toată viaţa.

Fostul căpitan SRI spune că interceptările nonstop erau sursă de ilegalităţi, deoarece discuţiile intime erau puse la păstrare pentru un eventual şantaj. În 1996, când a dezvăluit că SRI face interceptări ilegale, Bucur a fost dat afară şi condamnat la închisoare. La 13 ani distanţă de aceste dezvăluiri, "Legea Big Brother", prin care operatorii de telefonie sunt obligaţi să stocheze listingurile convorbirilor clienţilor, le dă fiori românilor. Puternic contestată, "Legea Big Brother" va fi modificată, astfel încât operatorii de telefonie să aibă posibilitatea de a refuza stocarea unor astfel de date dacă solicitarea autorităţii judiciare nu este legală.

Ne puteți urmări și pe Google News