Evenimentul Zilei > Politica > Țărăniștii forțează demisia lui Aurelian Pavelescu
Țărăniștii forțează demisia lui Aurelian Pavelescu

Țărăniștii forțează demisia lui Aurelian Pavelescu

PNȚCD se pregătește de o nouă confruntare internă, după ani de războaie civile și conflicte încheiate la tribunal.

În PNȚCD se prefigurează un conflict între președintele Aurelian Pavelescu și adjuncții săi proveniți din IRL. După rezultatul de 0,9% la europarlamentarele de duminica trecută, majoritatea vicepreședinților PNȚCD au demisionat din conducerea partidului și l-au invitat pe președintele formațiunii să facă același gest.

„Va îngropa partidul”

„Considerăm că este nevoie de organizarea rapidă a unui Congres deschis, cu alegerea fiecărui membru al conducerii naţionale prin vot uninominal, precum şi alegeri în toate organizaţiile PNŢCD din ţară. Trebuie abandonată logica conflictului intern pe mize mici şi reprimirea membrilor PNȚCD îndepărtați de partid în ultimii cinci ani”, se arată într-un comunicat al demisionarilor, printre care se află Vlad Moisescu, fost prim-vicepreședinte, și Diana Tușa și Maria Stavrositu (vicepreședinți).

Acestui grup i s-a alăturat ieri și Sebastian Bodu, candidat PNȚCD la PE. „În cazul PNŢCD este deci nevoie de o resetare (…) cu şansa unică şi ultimă de a participa la alianța care se construiește chiar în aceste zile între formațiunile de centru- dreapta. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, iar Aurelian Pavelescu va refuza să accepte realitatea, va îngropa definitiv partidul, la exact 100 de ani de la nașterea celui care a ținut aprinsă flacăra lui (Corneliu Coposu – n.r.)”, a spus Bodu, într-un comunicat.

Pavelescu, satisfăcut

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, nu a reacționat la această propunere. Într-o declarație dată imediat după alegeri, el se declara mulțumit de scorul de 0,9% și anunța că este preocupat de o alianță a Dreptei. „PNŢCD s-a relansat în viaţa publică şi şi-a dat mesajele lui tradiţionale, timpul de la relansarea partidului a fost foarte scurt însă și nu am reușit să ajungem cu mesajul către cetățeni. PNŢCD şi-a schimbat echipa, este un partid care se pregăteşte pentru alegerile din 2016”, a justificat Pavelescu rezultatul. „Dacă Dreapta – PDL, Forţa Civică, PNL, poate şi PMP – am fi realizat o alianţă pentru aceste alegeri, un candidat la preşedinţia României, cu siguranță că scorul ar fi fost unul mai mare”, a spus președintele PNȚCD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: