Potrivit conducerii spitalului Socola din Iași, Silviu Tecuță a dispărut azi-dimineață, în jurul orei 09.00, după ce a fost trimis la bucătărie împreună cu alți trei pacienți, pentru a le aduce mâncarea celorlalți bolnavi. Adolescentul a dispărut însă. 
Angajații spitalului cred că el a fugit prin spărtura unui gard. Managerii unității medicale, Cătălin Scripcaru, a declarat că vina aparține celor care l-au trimis la bucătărie, întrucât pacientul „nu avea ce căuta acolo”: „În cazul a doi infirmieri au fost suspendate contractele de muncă pentru cinci zile, în timp ce alţi patru angajaţi ai spitalului, un infirmier şi trei asistente, au fost sancţionaţi cu reţinerea a zece la sută din salariu timp de o lună”, a declarat Scripcaru. 
Adolescentul a fost găsit câteva ore mai târziu în curtea unei mănăstiri din zonă. Preotul de acolo a confirmat că Silviu a fost la biserică, spunând că a intrat în lăcașul de cult îmbrăcat în trening și încălțat cu șlapi. Tânărul le-a spus poliţiştilor că nu vrea să stea internat la Spitalul „Socola”, ci își dorește să fie dus într-o închisoare.
N-a avut discernământ
În urmă cu câteva săptămâni, membrii comisiei de expertiză au stabilit că băiatul nu avea discernământ în momentul în care şi-a omorât mama şi bunica.
În octombrie 2011, tânărul şi-a ucis mama şi bunica, pe care mai întâi le-a ştrangulat, apoi le-a înjunghiat cu un cuţit.
Adolescentul figura în evidenţele Spitalului „Socola” din Iaşi, fiind diagnosticat cu schizofrenie. Cele două crime au fost comise în locuinţa familiei adolescentului din cartierul Bucium din Iaşi. Conflictul a izbucnit între mamă şi băiat, după ce femeia ar fi refuzat să-i dea bani de buzunar.