Tânăra Alexandra Iancu, din comuna Celaru, a ajuns ieri la spital, în stare critică, şi a suferit trei stopuri cardio-respiratorii, fiind ţinută în viaţă de aparate După ce a fost aproape 24 de ore în comă, tânăra a suferit în această dimineaţă încă un stop cardio-respirator.
„Pacienta a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitată aproximativ o oră, dar stopul a fost ireversibil. A murit în Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat Adriana Trică, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Se schimbă încadrarea

Dacă aseară, Cristian Dinu era cercetat în stare de libertate pentru vătămare corporală din culpă, după decesul Alexandrei Iancu, procurorii vor face demersurile pentru schimbarea acuzaţiei ce i se aduce fiul agentului şef Nelu Dinu.

„Se vor continua cercetările pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. În această dimineaţă, arma a fost trimisă la expertiza balistică”, a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Potrivit unui comunicat al parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Cristian Dinu se afla ieri dimineaţă în posesia armei deoarece tatăl său i-a cerut să i-o aducă. „Din primele verificări a stabilit că numitul Dinu Cristian Ionuţ, în vârstă de 20 ani, la solicitarea tatălui său, Dinu Nelu, s-a deplasat la locul unde acesta din urmă avea depozitată o armă de vânătoare pentru a i-o aduce. În timp ce efectua această operaţiune, a descărcat accidental arma, proiectilul lovind-o în zona parietal dreapta pe numita Iancu Ioana Alexandra, în vârstă de 19 ani, aflată în vizită în acel moment la familia Dinu”, se arată în comunicatul respectiv. .

Amendă contravenţională

Pe de altă parte, agentul şef Nelu Dinu a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În urma verificărilor s-a constatat că poliţistul, în calitate de titular al permisului de port armă, nu a asigurat toate măsurile de păstrare astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la armele pe care le deţinea legal, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de a mai deţine arme pe o perioadă de şase luni”, spune comisarul de poliţie Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al Poliţiei Dolj.

Agentul şef Nelu Dinu avea permis pentru trei arme.

Filmul evenimentelor

În jurul orei 11.00, din vila de pe strada Jieţului s-a auzit o împuşcătură. În casă se aflau fiul poliţistului, fiica acestuia şi Alexandra Iancu, care locuia cu chirie la familia Dinu de câteva luni şi trebuia să susţină examenul de Bacalaureat. Poliţia a fost alertată printr-un apel la 112, iar fiica agentului-şef Dinu şi-a sunat tatăl, care a ajuns acasă înaintea colegilor săi de la Secţia 1, pe a cărei rază de activitate se află locuinţa.

„Am auzit cum ţipa la băiat în curte şi îi spunea că s-au nenorocit. Săracul om îşi dădea cu pumnii în cap. Au intrat în casă şi au venit mai mulţi poliţişti”, povesteşte un vecin.

Timp de trei ore, poliţiştii criminalişti şi procurorul care a preluat cazul au făcut cercetări la faţa locului. Cristian Dinu le-a declarat anchetatorilor că voia să mute arma dintr-o cameră într-alta. „Am scăpat-o din mână, s-a descărcat la impactul cu pardoseala”, a spus tânărul înainte de a fi urcat într-o maşină şi dus la Parchet, pentru audieri.

„Tehnic, nu se poate descărca”

Vesiunea tânărului este pusă sub semnul întrebării de către anchetatori. „Chiar dacă era încărcată şi cu siguranţa pusă, tehnic nu se poate descărca. Doar dacă avea vreo defecţiune. Acum trebuie să aflăm de ce arma, deţinută legal de tată, era încărcată şi la îndemâna băiatului”, spun surse din cadrul echipei de anchetă. Arma marca UMC, cu care a fost împuşcată tânăra de 19 ani, este considerată armă de tir, de calibrul 5,6 mm cu glonţ.

Până nu de mult considerată armă de vânătoare, puşca poate fi folosită acum doar în poligoane. Potrivit legii, toate armele de acest tip trebuie ţinute obligatoriu în cutii din tablă, cu două încuietori. În plus, puşca trebuie să fie demontată şi închisă separat de muniţie şi folosită de deţinător doar la antrenamente sau concursuri.


ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:15