Rapid ar putea pierde la finalul acestui campionat sprijinul sponsorului numărul doi al echipei, compania petrolieră LukOil, care cotizează anual cu aproximativ 500.000 de euro la bugetul giuleştenilor.

Cauza rupturii o reprezintă reticenţ
a directorului general al LukOil România vizavi de Fathi Taher, noul acţionar majoritar din Giuleşti. „Nu l-am cunoscut până acum pe acest Fathi Taher, dar nu îmi place poziţia lui. E prieten cu Gigi Becali şi mă tem că ar putea face din Rapid satelitul Stelei. Poate o fi om bun, dar prietenia asta cu patronul Stelei nu îmi sună deloc bine“, a declarat ieri Tampiza pentru EVZ. Contractul dintre Rapid şi LukOil expiră la finalul acestui campionat.

Compania din Rusia are şi alte reţineri
în a semna un contract de prelungire a înţelegerii şi pare a se orienta către ramuri sportive, mai „curate“. „Mai bine ne oprim aici şi ne mutăm la echipa naţională de gimnastică. Este o echipă care face performanţe în plan internaţional şi pe noi asta ne interesează, nu scandaluri cu brichete şi banderole de căpitan aruncate pe gazon“, a răbufnit Tampiza.

DEZGUST


„Rednic a fost dat afară
de Maftei şi Constantin!“

Tampiza urmăreşte cu interes evoluţiile Rapidului şi
a rămas cu un gust amar după ultimele scandaluri din jurul Giuleştiului: „Incidentele din lumea fotbalului afectează, vrem-nu vrem, şi imaginea companiei noastre. Cu CFR au făcut «răzbunarea brichetei». Iar pe Mircea Rednic l-au dat afară jucătorii, ştiu sigur asta! S-au găsit Vasile Maftei şi Marius Constantin să nu mai joace bine exact în mandatul lui Rednic. Număraţi-i greşelile lui Maftei în perioada cât a fost Rednic antrenor la Rapid! Nu se poate, eu ştiu cum joacă Vasile. I-am spus-o lui Mircea: «Ai grijă, că te blochează jucătorii». Peste patru etape îşi făcea bagajele“, povesteşte afaceristul basarabean. Tampiza trăieşte din amintirea participării de excepţie a giuleştenilor în Cupa UEFA, ediţia 2005-2006. În acel sezon, LukOil a fost sponsorul principal al Rapidului, numele companiei ruseşti fiind inscripţionat pe tricourile „alb-vişiniilor“. „Atunci a fost o performanţă extraordinară şi am crezut că se va continua pe aceeaşi linie“ spune Tampiza, dezamăgit de evoluţia ulterioară a echipei.