Ţălnar: "Paszkany putea să dea măcar un telefon!"

Ţălnar: "Paszkany putea să dea măcar un telefon!"

Antrenorul care a trimis titlul în Ardeal le reproşează celor de la CFR că nu le-au mulţumit dinamoviştilor pentru că i-au făcut campioni.

Într-un meci contând pentru etapa a 11-a din Liga I, echipa de fotbal CFR Cluj urmează să dea ochii astă-seară, de la ora 20.45 (în direct la Antena 1), pentru prima oară de când a devenit campioană, cu Dinamo, tocmai formaţia care, prin victoria izbutită împotriva Stelei (scor 2-1, goluri Bratu şi Dănciulescu, respectiv Ghionea), în penultima etapă a sezonului trecut, a trimis titlul în Ardeal. Succesul de-atunci al „câinilor“ le-a deschis „ceferiştilor“ noi orizonturi. Calificaţi direct în grupele Ligii Campionilor, clujenii au trăit zile glorioase: victoria cu AS Roma (scor 2-1) şi remiza cu Chelsea Londra (scor 0-0).

Înaintea partidei directe din campionat, dinamoviştii, aflaţi în postura de lideri, îi acuză pe ardeleni că nu le-au fost recunoscători pentru ajutorul dat în stagiunea precedentă. „CFR e Chelsea II“ Cornel Ţălnar, antrenorul care s-a aflat pe banca „roş-albilor“ la victoria contra Stelei, a fost „retrogradat“ între timp la Dinamo, unde ocupă funcţia de director tehnic peste toate loturile de tineret şi juniori.

„Dinamo trebuie primită cu respect la Cluj. Din păcate, lucrurile bune sunt repede uitate. Nu există recunoştinţă în fotbal. Pe mine m-a sunat doar Andone, ca să mă felicite pentru victoria cu Steaua. Paszkany şi Mureşan ne-au felicitat aşa, pe ocolite, dar nu în mod direct. Puteau să dea măcar un telefon... Oricum, bucuria mea a fost că eu, ardelean fiind, am trimis titlul în Ardeal după mulţi ani (n.r. - UTA, în 1970, a fost ultima formaţie din această zonă a ţării care a cucerit titlul înaintea CFR-ului). Eu apreciez ceea ce se face la Cluj. CFR este Chelsea II! A fost preluată de un om bogat, care o ţine sus. De-acum, şi meciurile cu CFR vor trebuie considerate derby-uri pentru Dinamo, nu doar cele cu Steaua şi Rapid“, ne-a declarat ieri „Ţânţarul“.   Atacantul Marius Niculae a fost curtat insistent de CFR, înainte de a accepta, astă-vară, oferta „câinilor“. „CFR m-a întrebat dacă vreau să vin la Cluj. În România joc doar pentru Dinamo!“, a fost replica celui poreclit „Săgeată“.   „Le mai trebuie 20 de ani ca să ne ajungă!“

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce ardelenii au anunţat că şi-au propus ca, în următorii cinci ani, brandul CFR-ului să devină la fel de puternic precum cel al granzilor Steaua şi Dinamo, Niculae a reacţionat: „Celor de la CFR le mai trebuie 20 de ani ca să ne ajungă! Ce dacă CFR este echipa momentului? Şi Rapid era, la un moment dat, echipa momentului şi uite unde a ajuns!“.

OŢELUL - STEAUA   „Nu ne mulţumim cu un punct“

Eliminată din Cupa României (competiţie pe care o desconsideră de ani buni, abordând-o cu jucătorii de rezervă), echipa de fotbal Steaua se întoarce la treburile care o preocupă cu adevărat: campionatul intern, pe care urmăreşte să-l câştige, după ce stagiunea trecută a pierdut titlul în ultima etapă. Trupa din Ghencea dispută astăzi, de la ora 15.00 (în direct la GSPTV), o partidă importantă la Galaţi, contra Oţelului. Meciul contează pentru runda a 11-a de campionat, iar programarea a fost impusă de jocurile din Liga Campionilor, unde Steaua dispută marţi, pe teren propriu, confruntarea cu Olympique Lyon, contând pentru etapa a treia din faza grupelor. Sesizând momentul greu pe care îl traversează vicecampioana, oficialii gălăţeni ţintesc victoria în jocul de azi. „Nu ne mulţumim cu un punct. Vrem trei puncte“, i-a avertizat Marius Stan, preşedintele „oţelarilor“, pe băieţii lui Marius Lăcătuş. În afara partidelor de la Galaţi şi de la Cluj, în etapa a 11-a a Ligii I se mai dispută astăzi jocul Gloria Buzău - CS Otopeni (ora 19.00, în direct la GSPTV).