Tainele bucătăriilor din restaurante. Ce feluri de mâncare ar trebui să eviți

Tainele bucătăriilor din restaurante. Ce feluri de mâncare ar trebui să evițiSursa

La fel cum există alimente care trebuie evitate în bufete, pizzerii și restaurante indiene, există feluri de mâncare pe care trebuie să le ocoliți în secțiunea de antreuri din majoritatea restaurantelor.

Brian Motyka bucătar al restaurantului Longman & Eagle din Chicago, este de părere că niciodată nu ar trebui să comandăm legume care nu mai sunt de sezon, ca de exemplu consumul de sparanghel pe timp de vară.

Aperitivul numărul unu pe care nu-l comand niciodată pentru mine personal este orice fel de fel de mâncare axată pe legume în afara sezonului. Când văd acea salată Caprese clasică în mijlocul iernii, evit asta cu orice preț, precum și când văd un sparanghel vara. Produsele vor avea întotdeauna cel mai bun gust atunci când sunt locale și de sezon.”, spune el.

Alte produse a căror aromă și integritate se bazează în mare măsură pe prospețime sunt stridiile și creveții cruzi. Și având în vedere câte boli au provocat, acesta este un sfat care merită luat în considerare.

„Dacă nu poți vedea oceanul sau nu este un restaurant specializat în fructe de mare proaspete, aș evita aceste produse, deoarece există alte oferte grozave în meniu și stomacul tău îmi va mulțumi. Aceste stridii stau adesea într-un mediu răcoros pentru o perioadă. Vă puteți da seama că nu sunt decojite proaspete atunci când stoarceți lămâia pe ele și nu se mișcă. Stridiile pre-decorticate pot fi amare și groaznice”, a explicat Grant Morgan, bucătar la 97 West Kitchen & Bar în Fort Worth’s Hotel Drover.

Nu comandați stridii în zilele de luni

Eric Duchene, bucătar al hotelului JW Marriott Scottsdale Camelback Inn Resort & Spa este de acord în privința fructelor de mare. Acesta sugerează evitarea stridiilor pre-decorticate.

„Nu comandați niciodată stridii dacă sunt la o promoție de luni de 1 USD. Companiile de fructe de mare sunt închise în weekend, așa că acesta este un restaurant care încearcă să scape de peștele lor deja vechi”, spune patiserul de la Local Jones la hotelul Halcyon din Denver.

Cocktailul de creveți este un alt aperitiv cu fructe de mare care primește o notă proastă de la bucătari. „Când iau masa în oraș și vine momentul să aleg un aperitiv, voi continua să comand cocktailul clasic de creveți. Este doar unul dintre acele feluri de mâncare care sunt extrem de ușor de făcut acasă și la jumătate de preț.”, este de părere Paul Chadwick, bucătar la Shula’s la Sheraton Grand Chicago Riverwalk.

Similar cu cocktailul de creveți prea simplu, care este foarte ușor de reprodus acasă, mezelurile sunt un alt aperitiv care se încadrează în categoria „de evitat”.

„Masa cu mezeluri la modă este aproape întotdeauna prea scumpă și poate conține în mare parte produse pe care le puteți găsi deja pregătite la magazinul alimentar local. Cu excepția cazului în care este o unitate specializată despre care știți că se ocupă de propria lor producție internă, acest antreu popular vă poate face să pierdeți ceva mult mai special din meniu.”, spune Brian Hatfield, bucătarul Surveyor din Thompson Washington D.C.

Ne puteți urmări și pe Google News