"Ţâcă" Zamfir: "Grecu e mai rapid decât Raţ"

"Ţâcă" Zamfir: "Grecu e mai rapid decât Raţ"

Antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu îl laudă pe fundaşul de la "U" Cluj, una dintre surprizele lui Victor Piţurcă pentru stagiul din Antalya.

De când a revenit la cârma echipei naţionale de fotbal a României, selecţionerul Victor Piţurcă a convocat câteva nume surprinzătoare la fiecare acţiune a primei reprezentative. Cum obiectivul trasat de FRF este calificarea la Euro 2016, antrenorul tricolorilor continuă experimentele şi în stagiul de pregătire pe care naţionala îl va efectua în Antalya, în perioada 21 ianuarie – 2 februarie.

În Turcia, România va disputa şi două partide amicale: cu Turkmenistan, pe 27 ianuarie, şi cu Legia Varşovia, pe 31 ianuarie. Jucătorii-surpriză a duşi de Victor Piţurcă la lot pentru acest stagiu sunt mijlocaşul Claudiu Bumba (18 ani, de la FCM Târgu-Mureş) şi fundaşul stânga Constantin Grecu (23 de ani, de la "U" Cluj).

Vândut la Pandurii pe 20.000 de euro

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe banda stângă, senator de drept este Răzvan Raţ, care a devenit în această toamnă căpitanul naţionalei României. Cum jucătorul de la Şahtior Doneţk va împlini, pe 26 mai, 31 de ani, selecţionarea lui Constantin Grecu lasă de înţeles faptul că Victor Piţurcă se gândeşte la viitor şi îi caută lui Raţ un înlocuitor.

Născut pe 8 iunie 1988, la Craiova, Grecu a început fotbalul la Şcoala de Fotbal Gică Popescu. În 2006, Nicolae Zamfir, care era atunci managerul şcolii deţinută de fostul mare internaţional, l-a dus la Pandurii Târgu-Jiu, unde apărătorul a evoluat până în vara anului trecut, când a fost transferat de Universitatea Cluj la insistenţele antrenorului Ionuţ Badea. Acesta l-a remarcat pe Grecu în toamna anului 2010, când a pregătit formaţia gorjeană.

"Constantin Grecu a ajuns la Şcoala de Fotbal Gică Popescu în urma unei selecţii făcute printre copii. Cât a jucat la noi, a fost antrenat de Paul Răducanu, actualul manager al Şcolii Gică Popescu. Grecu a fost un copil cuminte, nu ne-a făcut probleme. Este un pic interiorizat, nu e genul de om de grup. Ca să dau un exemplu, este exact opusul lui Luţu, căruia îi place mirosul de cârciumă. Nu că ar fi un beţiv, Doamne-fereşte, că, din câte ştiu eu, nici nu bea prea mult, dar îi place lui să stea la cârciumă cu prietenii, la poveşti", ne-a povestit ieri Nicolae Zamfir, care ocupă în prezent funcţia de manager al divizionarei secunde Chindia Târgovişte.

Antrenorul care l-a lansat pe Gică Popescu în fotbalul mare a rememorat şi trecerea lui Constantin Grecu de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu la Pandurii Târgu- Jiu: "În 2006, i l-am propus pe Constantin Grecu lui Marin Condescu, preşedintele de la Pandurii. La început, Condescu s-a codit să-l ia, că nimeni nu se uită la merele verzi când le vede alături pe cele coapte. Până la urmă, a acceptat să-l aducă. Şcoala Gică Popescu a primit pentru Grecu 20.000 de euro şi 50 la sută dintr-un viitor transfer".

"Uteciştii de azi, comuniştii de mâine!"

"La început, nu i-a fost uşor la Pandurii. Prindea echipa rar şi de aceea nici n-a prea fost convocat de Emil Săndoi la tineret, deşi a fost component al loturilor naţionale de juniori. Grecu e mai rapid decât Raţ şi cred că-l poate înlocui în viitor la naţională. Ştiţi sloganul acela de dinainte de 1989: «Uteciştii de azi, comuniştii de mâine»! Calităţile lui Grecu sunt viteza, forţa de pătrundere şi tehnica bună", a conchis "Ţâcă" Zamfir. "În viitor, Grecu îl poate înlocui pe Raţ la naţională. Calităţile sale sunt viteza, forţa de pătrundere şi tehnica bună.“ NICOLAE ZAMFIR, fostul manager al Şcolii de Fotbal Gică Popescu, unde Constantin Grecu a făcut primii paşi în fotbal

Citiţi şi:

  • Piţurcă: "Nu mă mai gândesc la Chivu şi Rădoi"