Dacă un rus şi-a permis să cheltuiască 20.000 de lire sterline pentru a avea o vuvuzelă personalizată, un alt colecţionar londonez a dat nu mai puţin de 13.000 de dolari pentru o şuviţă din părul lui Napoleon Bonaparte.
Podoaba capilară a împăratului francez a fost vândută prin licitaţie în Noua Zeelandă, iar, potrivit Hamish Coney, director managerial al casei de licitaţii Art+Object, a fost achiziţionată de un colecţionar din Londra care a dorit să rămână anonim.
Şuviţa, legată în coadă, a fost tăiată în dimineaţa imediat următoare morţii lui Napoleon, pe insula Sfânta Elena, în 1821.
Jurnalul, 6.600 de dolari
Licitatori din Noua Zeelandă, Lituania, Londra şi Hong Kong s-au întrecut în licitarea mai multor obiecte care i-au aparţinut împăratului francez şi care, potrivit casei de licitaţii, au fost în număr de 40. Din vânzarea acestora s-au obţinut aproape 100.000 de dolari.
O altă achiziţie de valoare a fost cea a jurnalului care i-a aparţinut lui Ibbetson şi care a fost vândut pentru 6.600 de dolari. Între copertele acestuia se aflau descrise discuţiile purtate de Napoleon şi Ibbetson, în care împăratul îşi expunea planul de a invada Marea Britanie, în ciuda înfrângerii pe care o suferise la Waterloo, în 1815.