În București, numărul medicilor de familie care au ales să reia contractele cu sistemul de asigurări era vineri după-amiază de 107 din 852 de doctori care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București  (CASMB).
În judeţul Timiş, 15% dintre medici au semnat contractele pe 2011, potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş.
Directorul CJAS Timiş, Călin Careba, este convins că toţi medici de familie vor semna până la urmă contractul de decontare a serviciilor de medicină primară.
"Vin medicii şi semnează contractul, doar cei care au foarte mulţi pacienţi pe listă refuză, pentru că lor le scad veniturile din moment ce acum trebuie să îi vadă pe toţi, ca să primească bani", susţine Careba. (Georgeta Petrovici)
Medicii ar fi păcăliți să semneze
Doctorii de familie acuză faptul că ar fi forțați și păcăliți să semneze acte adiționale la contracte. „Medicii de familie din Bucureşti sunt chemaţi prin telefon şi prin sms-uri să vină urgent la CASMB pentru a semna că au luat la cunoştinţă de actul adiţional, dar, de fapt, prin această semnătură reprezentanţii CASMB consideră că aceştia au semnat contractul-cadru pe 2011. Dacă vin să depună raportările, sunt obligaţi să semneze”, acuză dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Acuzația este contrazisă de oficialii CASMB care spun că e vorba de o confuzie cauzată de activitățile care se desfășoară în această perioadă. „În acest moment, la CASMB se primesc raportările pe luna mai pentru servicii medicale acordate, se semnează acte adiţionale la contract pentru luna iunie şi se depun documentele în vederea cotractării pe 2011”, detaliază reprezentaţii CASMB.
Și în țară, sunt medici de familie care continuă contractele cu asigurările. Astfel, în Dâmbovița din 232 de doctori de familie au semnat actele adiționale la contracte 81, în Iași din 425 de medici au semnat 26, iar în Arad din 263 au semnat 29 de medici de familie. Listele nominale cu medicii din București care asigură servicii va fi afișată și pe evz.ro, în momentul în care va fi disponibilă. 
Consultațiile se plătesc de joi
Pe de altă parte, medicii de familie care refuză să reia acordarea serviciilor pentru asigurați prin semnarea contractelor cu casele de asigurări, anunță că de joi asigurații care le trec pragul vor plăti consultațiile.