În timp ce era nelipsit de la paradele organizate de MAI și ISU în ultimele luni, Ioan Burlui nu a mai fost așa vizibil în ultimele zile- când ISU era instituția care trebuia să se ocupe de salvarea celor aflați în avionul pilotat de Adrian Iovan.
Potrivit surselor EVZ, după ce premierul Victor Ponta a anunțat că a cerut demisia secretarului de stat Cătălin Chiper, i s-ar fi pus în vedere și șefului ISU să își dea demisia -după intervenția rușionasă din munții Apuseni.
Pe de alt parte, Burlui a precizat, pentru Agerpres, că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl "doare sufletul" că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că şi-o poate depune singur.

"Sunt în măsură să adopt cu demnitate orice măsură. Nu aştept să mi-o ceară cineva (n.r. – demisia) pentru că sunt în măsură să o depun singur. Eu nu îmi imput nimic. Noi nu putem decât să vorbim de lege, nu pe lângă lege. Mă refer la Legea 741/2008 referitoare la modul în care se manageriază accidentele aviatice civile. Important este (n.r. – după acest incident) să fie luată o măsură în favoarea oamenilor aflaţi în situaţii de urgenţă. Pe mine mă doare sufletul că sunt victime aşa cum a fost şi cazul cu acei şase oameni căzuţi cu maşina în canalul Dunăre – Marea Neagră, aşa cum a fost şi cu colegul nostru de la Feteşti", a declarat Burlui.
Premierul Victor Ponta a recunoscut, în această dimineață, că nu s-a acționat cum trebuie în cazul accidentului aviatic. „Consider că aceste reposnabilitati trebuie asumate ca un semnal foarte clar că există o responsabilitate şi o funcţionare necorespunzătoare. Indiferent de motive obiective, erori umane, vremea nefavorabilă, consider totuşi în baza raportului că intervenţia de luni a fost un eşec. Nu ştiu dacă cele două vieţi puteau fi salvate.
Potrivit surselor EVZ, mulți pompieri, dar și alți angajați de la ISU, s-au plâns, în ultima perioadă, de deciziile și activitatea lui Burlui mai marilor de la Ministerul Afacerilor Interne.
Surse guvernamentale au precizat, pentru EVZ, că lui Burlui i se reproșează faptul că, deși a vorbit la telefon cu dr Radu Zamfir, la ora 16.06, după ce a primit un SMS de la Raed Arafat, care l-a înștințat despre accident,- nu a acționat cum trebuie, negestionând cum ar fi trebuit acțiunea de salvare.

Te-ar putea interesa și: