Supremația albă, problema principală a polițiștilor din SUA?!

Supremația albă, problema principală a polițiștilor din SUA?!

Supremația albă, sintagma care susține că oamenii albi sunt superiori celorlalte rase, a afectat mult timp activitatea forțelor de ordine.

Supremația albă, sintagma care susține că oamenii albi sunt superiori în comparație cu celelalte rase, a afectat mult timp activitatea forțelor de ordine, susține avocata Vida Johnson, într-un articol scris pentru National Interest.

„Supremația albă a afectat pentru mult prea mult timp activitatea forțelor de ordine. Cu doar câteva luni înainte de asaltul asupra Capitoliului, am depus mărturie în fața Congresului SUA, precizând că există o lungă istorie a rasismului în poliția americană. Această „moștenire” ar fi putut contribui la violența din Capitoliu din Washington, D.C”, scrie avocata.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ca cineva care a cercetat și a scris despre teribila problemă a reprezentată de supremația albă în aplicarea legii, cred că eșecul rezolvării acestei probleme a avut consecințe mortale”, mai scrie avocata.

În articol, avocata Vida Johnson mai susține că supremația albă nu este o problemă doar în rândul polițiștilor, ci în întreaga societate.

Supremația albă, marea problemă a SUA

„Rasismul și supremația albă sunt probleme în societate, nu doar în poliție. Chiar după violentul miting „Unite the Right” din Charlottesville, Virginia, în 2017, 9% dintre americani care au răspuns la un sondaj realizat de ABC News au declarat că acceptă să susțină puncte de vedere ne-naziste.  La doar câteva zile de la atacul asupra Capitoliului, un sondaj realizat de Reuters a scos la iveală constatat că 12% dintre americani au susținut acțiunile celor care au luat parte la atac”, mai scrie avocata.

„Dar numărul ofițerilor de poliție care susțin supremația albă poate fi cel puțin la fel de mare. Oamenii „albi” sunt suprareprezentați mai mult decât corect în rândul forțelor de ordine din toată America. Și sondajele au constatat că ofițerii de poliție, în special cei albi, au o abordare complet diferită în ceea ce privește problemele rasiale”.

Având în vedere că gestionează o putere enormă, arme și acces la informații sensibile, departamentele de poliție ar trebui să îi dea afară pe ofițerii rasiști. Această măsură trebuie gândită în folosul securității Americii. Paradoxal, din aceleași motive, departamentele de poliție au devenit locul preferat de muncă al acestor oameni”.