Preşedintele Nicolas Sarkozi a convocat o întâlnire, pentru astăzi, cu ministrul sporturilor şi şeful federaţiei franceze de fotbal pentru a discuta "incidentele scandaloase" petrecute la stadion, conform unui comunicat emis de biroul prezidenţial.

Mai mulţi suporteri tunisieni au fluturat drapelul ţării nord-africane, au strigat "Tunisia, Tunisia" şi au fluierat atunci când numele jucătorilor francezi era anunţat tribunelor înaintea partidei de ieri. "Nu este uşor să joci acasă şi să fi huiduit", a spus Thierry Henry, căpitanul "cocoşilor galici".

În "Hexagon" trăiesc foarte mulţi oameni originari din Tunisia, o fostă colonie a Franţei. La partida disputată aseară, la Paris, fanii tunisieni i-au depăşit ca număr pe cei francezi. În schimb, francezii au câştigat lupta pe teren, Henry şi compania impunându-se cu 3-1.

Primul ministru Francois Fillon s-a declarat dezamăgit de decizia federaţiei francez de fotbal de a nu opri partida de pe Stade de France, adăugând că suporterii care fluieră orice imn naţional nu merită să privească un meci de fotbal. "Este o insultă adusă Franţei şi jucătorilor echipei naţionale", a declarat Fillon pentru postul de radio RTL. "Partidele trebuie oprite atunci când un imn naţional, indiferent care, este fluierat", a mai spus premierul francez.

Brice Hortefeux, ministrul imigraţiei şi a identităţii naţionale, a aprobat poziţia lui Fillon, spunânc că fluierăturile au fost "stupide, şi comise de imbecili".

În anul 2001, primul meci amical între Franţa şi Algeria a fost suspendat la mijlocul reprizei secunde, după ce sute de suporteri algerieni au invadat terenul la scorul de 4-1 pentru echipa Franţei.