Evenimentul Zilei > Politica > Super-fântână de 100.000 de euro în cartierul primarului I FOTO – VIDEO
Super-fântână de 100.000 de euro în cartierul primarului I FOTO – VIDEO

Super-fântână de 100.000 de euro în cartierul primarului I FOTO – VIDEO

O fântână arteziană colorată, care a costat bugetul local 100.000 de euro, a fost inaugurată noaptea trecută de primarul Nicolae Robu, la Timișoara în cartierul Soarelui, unde locuieşte.

Fântâna este amplasată în noua piațetă de pe strada Aştrilor, reprezintă un ansamblu de jeturi cu înalţime variabilă, illuminate în diverse culori, şi este alcătuită din nouă bazine. Fântâna are 16 programe de mişcare. Super-fântâna poate fi controlată de pe un iPad, dispozitiv mobil sau de pe orice calculator, chiar şi din biroul edilului, de unde acesta s-a lăudat că de fapt controlează tot. ”Pentru fântână s-a proiectat un set de culori calde: galben, portocaliu, roșu, alb, astfel încât fântâna se va transforma într-un soare proiectat pe pavaj înfrumusețând întreaga piață” – au transmis oficialii Primăriei Timișoara la inaugurarea fântânii arteziene sub clar de lună.

Potrivit primarului, fântâna abia inaugurate va fi în curând oprită, căci vine iarna și ar  fi bine să nu înghețe.
Edilul a lăudat firma din Spania care a încasat cei 100.000 de euro de la bugetul locale care a executat lucrarea şi a spus că aceasta este cea care se ocupă de mentenanţa fântânilor din Barcelona. „Prețul aprobat pentru această lucrare a fost de 100.000 de euro, în urma licitației a fost de 92.000 de euro. Nu știu să vă spun cât a costat fântâna asemănătoare realizate pe vremea fostei administrații. Aici este complex tot acest sistem controlabil la nivel de duză… Asta necesită un anumit preț, nu e scumpă… prețul este foarte rezonabil pentru așa ceva. Firma spaniolă este cea care asigură service-ul la celebrele fântâni din Barcelona”, a mai afirmat edilul.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: