Au fost descoperite în ultimele două secole, în diferite locuri ale lumii. Sunt 12: realizate din cristal, ametist, topaz, cuarţ şi alte materiale dure.

Cel mai mare

Este vorba despre misterioasele cranii care incită omenirea de atâta vreme. Nimeni nu poate explica cum au fost realizate. Singura explicaţie de până acum este că sunt de origine extraterestră, însă nimeni nu poate confirma acest lucru. Se spune că reunirea a 13 cranii de cristal de origine aztecă este singura care poate preveni sfârşitul lumii. În India circulă singura legendă referitoare la craniile misterioase: ”un cerc realizat din 12 pietre sau cranii, în mijlocul căruia se afla un al 13-lea craniu, cel mai mare dintre toate. Acestea sunt pietrele cunoaşterii, iar când vor fi reunite toate în forma amintită, vor schimba complet lumea”.

Rasa avansată

”Obiectele au fost aduse din spaţiu de 13 civilizaţii diferite, care le-au dat spre păstrare diverselor popoare. Când va sosi timpul, craniile vor fi redescoperite”, mai prevesteşte vechea legendă indiană. Începând din anul 1840, în diferite regiuni ale lumii au fost descoperite cele 12 cranii ciudate. La ora actuală, ele se află în unele colecţii particulare, sau sunt expuse în muzee din SUA, Franţa sau Marea Britanie. Cele mai vechi legende despre cristalele magice duc la Atlantida.

”Se presupune că oamenii acestei rase avansate foloseau cristalele pentru a canaliza şi utiliza energia macrocosmică”, precizează unii dintre experţi. ”Modul de făurire a craniilor relevă o tehnică nemaiîntâlnită pe Pământ”, a afirmat John Rowen, şeful catedrei de cristalografie şi mineralogie de la Universitatea din Pasadena. ”Singura explicaţie logică e că aceste obiecte au fost realizate doar prin frecarea cu mâinile! Însă am calculat că pentru modelarea unui singur craniu ar fi fost nevoie de cel puţin 600 de ani, având în vedere duritatea materialului şi complexitatea obiectelor”, a mai spus doctorul Rowen.

Banci de date?

Specialiştii au încercat să determine cu exactitate vechimea acestor “obiecte” misterioase. Însa fiecare metodă folosită a indicat o cu totul altă datare: de la 1.400 de ani, până la 36.000 de ani. Cele mai cunoscute dintre ele sunt (după cum au fost denumite): ”Craniul Mitchell-Hedges”, ”Craniul ET” (despre care se spune că poate vindeca orice boală), ”Craniul de Cristal Maia?”, “Craniul de Cristal Britanic”, “Craniul de Cristal Parizian”…

Cea mai interesantă ipoteză privind craniile a fost aceea că reprezintă un fel de bănci de date despre o rasă superioară, care este posibil să fi existat pe Pământ. S-a presupus că au fost codificate şi că în ele s-au înmagazinat numeroase date valoroase cu privire la misterioasa rasă, precum şi profeţii ale evenimentelor din următoarele milenii şi o istorie completă a vieţii pe Pământ. Chiar şi cele mai neîncrezătoare persoane care au stat în preajma lor au pretins că au simţit o formă ciudată de energie, fiind relatate în acest sens şi unele incidente bizare.

Pachet de la un necunoscut

Au fost vândute şi revândute de-a lungul timpului, pentru milioane de dolari, iar acum sunt analizate de către savanţi. Unul dintre cranii, aflat în posesia Institutului Smithsonian din SUA, are povestea lui. Nu se cunoaşte cu exactitate nimic despre el. Doar că în 1992 a apărut un pachet adresat "Curatorului de la Smithsonian Institute, Muzeul Mezoamerican, Washington D.C.". Cum adresa era inexistentă, pachetul, însoţit de o mică notiţă, a fost livrat Muzeului Naţional de Istorie Americană. Puţinele cuvine, nesemnate, descriau conţinutul pachetului misterios: "Acest craniu aztec, care se presupune a fi parte din colecţia Pofirio Diaz, a fost achiziţionat în Mexic în 1960. Îl ofer Institutului Smithsonian şi nu pretind nici o răsplată"…