"Dezbaterile la Legea Lustraţiei nu puteau ţine departe de Parlament niciun liberal autentic, chiar dacă sunt în plină grevă parlamentară. Din contră, liberalii trebuiau să facă azi o excepţie şi să fie prezenţi la dezbateri pentru a demonstra că nu abdică de la principiile care îi definesc. Pentru mulţi ani, în politica noastră, când spuneai PNL te gândeai imediat la suporterul înfocat al Legii Lustraţiei, un gest politic prin care oamenii politici de dreapta încercau să elimine influenţa comunismului asupra democraţiei din România", scrie Sulfina Barbu, într-un comunicat de presă.
Aceasta apreciază că, "din păcate, PNL-ul condus de Crin Antonescu nu mai are nicio legătură cu principiile şi vocaţia politică a PNL-ului de dreapta, a PNL-ului care s-a definit prin lupta împotriva lui Iliescu şi a colaboratorilor fostei Securităţi".
Președintele OF-PDL spune că absența liberalilor de la dezbaterea legii lustrației nu poate fi justificată prin greva parlamentarilor opoziţiei și că aceasta "este doar un pretext la umbra căruia Crin Antonescu încearcă să ascundă abdicarea de la principiile PNL doar pentru a-l scăpa pe Dan Voiculescu de Legea Lustraţiei".