SUFLETUL CASEI: Ce pot face cu un perete gol?

SUFLETUL CASEI: Ce pot face cu un perete gol?

Va raspunde Oana Nasta, arhitect.

Am o camera ingusta, cu peretii albi si mobila de culoare deschisa (esenta de fag sau mesteacan, nu mai stiu exact) dispusa pe cei doi pereti mai lungi. Problema mea este ca as vrea sa fac ceva peretelui din fata, astfel incat sa nu mai fie gol si stingher, dar spatiul ramas este destul de mic si nu se pune problema asezarii unui corp de mobila. Ce alte solutii as mai putea avea?Atunci cand avem o camera cu mobila dispusa pe doi pereti, total albi, si culoarea mobilei este cea a lemnului de fag sau mesteacan, ne putem pemite un artificiu scenografic.

Putem vopsi al treilea perete fie cu o culoare in degrade incepand cu partea cea mai deschisa la tavan si cea mai inchisa spre podea, sau cu partea cea mai luminoasa spre cel de-al patrulea perete si apoi o inchidem treptat spre zona mai intunecata. In acest fel putem obtine si un efect de inaltime mai mare sau de lungime mai acceptabila.

O alta solutie este preluarea unei parti dintr-un desen din tapiteria mobilei si desenarea lui pe perete. Nu trebuie sa fie intocmai sau la aceleasi dimensiuni ca acela de pe scaunul din fotografia de mai sus. Imaginea globala trebuie sa fie insa aceeasi, adica aceleasi culori, acelasi gen de forma.

Ne puteți urmări și pe Google News

In orice caz, trebuie sa fim atenti sa nu incarcam camera prea tare, mai ales daca aceasta este mica. Desenele si tapetul colorat au o personalitate puternica si devin centrul de atractie a privirilor in camera.