Evenimentul Zilei > Actualitate > Sucul de tomate, aliment și medicament
Sucul de tomate, aliment și medicament

Sucul de tomate, aliment și medicament

Marile beneficii ale tomatelor provin din pigmentul care le oferă culoarea ispititoare. Calitățile acestui antioxidant au fost scoase în evidență de nenumărate studii efectuate în lume.

Oamenii de știință susțin că un consum de 2 pahare de suc natural de roșii pe zi este suficient pentru a acoperi insuficiența licopenului din organism. Roșiile și derivatele sale oferă unui adult 10% din cantitatea zilnică necesară de vitamina A, 13% din cea a vitaminei C, 1% din cea a Fierului și 1 % din cea a Calciului.   
 
Valoare nutritiva (100g)
Calorii: 21 kcal
Proteine: 0.88 g
Carbohidrați: 3.92 g
Zahăr: 2.63 g
Grăsimi: 0.2 g
Iată câteva dintre recomandările făcute în legatură cu conservele de suc de tomate, pe care unii dintre noi le-am preparat la început de toamnă:
1. Sucul de roșii, băut mai ales în stare proaspătă, stimulează formarea zahărului în sânge acționând ca un energizant asupra corpului epuizat.
2.  Este un bun detoxifiant al organismului, protejeaza ficatul și stimulează acvititatea sa. De aceea, se regăsește și printre tratamentele aplicate persoanelor mahmure.
3. Sucul de roșii controlează procesul de asimilare a grăsimilor de către organism. Astfel, riscul afecțiunilor conexe, atât de frecvent întâlnite în zilele noastre, va fi considerabil redus.
4. Sucul de roșii este un remediu excelent împotriva arsurilor solare. La fel și feliile de roșii aplicate și lăsate pe porțiunea lezată, vreme de 15 minute. Acest tratament, pe cât este de simplu pe atât este de eficient, întrucât grabește vindecarea și regenerarea țesuturilor.
5. Dar poate cel mai important lucru dovedit este faptul că prin consumul a 2-4 porții de sos sau suc de roșii pe săptămână, riscul cancerului de prostată scade cu până la 35%!
sursa: gradineamea.ro