„Doar nu era să merg în Vietnam!”, a citat fostul avocat, Michael Cohen, din ce i-a povestit chiar Donald Trump. Declarațiile scandaloase au curs, ieri, în cadrul unui proces.

Cohen (foto), care i-a fost consilier și pe alte teme, a mai spus că a fost însărcinat de Trump să atenueze criticile privind amânarea militară. Mai rău, Trump obișnuia să îl ia în râs pe senatorul John McCain, fost prizonier de război, considerând că nu merită titulatura de veteran și erou. „Mie îmi plac oamenii care nu au fost capturați în război” a declarat public Trump, într-un interviu acordat în iulie, 2015.

„Domnul Trump a susținut că problema lui medicală era osteotomia și că necesita o intervenție chirurgicală, dar când am cerut niște documente medicale care să ateste acest diagnostic, președintele mi-a spus că nu există și că nici nu a existat nicio intervenție chirurgicală”, a mărturisit avocatul în fața membrilor Comitetului de Supraveghere. „Mi-a spus să nu răspund la întrebări puse de jurnaliști pe această temă și să mă rezum doar la afirmația că a fost o amânare din cauza unei probleme medicale”, a mai spus el. „La finalul discuției mi-a spus: Crezi că sunt prost? Nu mergeam eu în Vietnam.”, a conchis avocatul care susține că a fost în dreapta președintelui timp de 9 ani, până la alegerile prezidențiale din 2016.

Pe de altă parte, președintele SUA spune că fostul avocat și consilier fabrică povești despre relația de serviciu pe care ei doi ar fi avut-o. Iar motivul ar fi că aceste mărturii uluitoare îi vor convinge pe judecători să-i ofere o pedeapsă mai ușoară lui Cohen, fiind cercetat pentru mai multe ilegalități, independente de Casa Albă, de Trump sau de perioada în care a lucrat acolo.

Pe contul său de pe site-urile de socializare, Donald Trump a scris: „Michael Cohen a fost unul dintre mulții avocați (din păcate!) care m-au reprezentat. Mai avea și alți clienți. Tocmai fusese dat afară din barou de către Curtea Supremă, pentru minciună și fraudă. A făcut lucruri foarte urâte care nu au fost legate de Trump. Și minte ca să-și reducă pedeapsa. Un avocat corupt!”

 

“Mi-e rușine că am făcut parte din echipa domnului Trump. Mi-e rușine pentru că știu că este rasist, un escroc, un trișor. Donald Trump este un om care vrea să-și facă brand-ul mai mare, nu să facă ceva bun în America! Nu are nicio dorință de a conduce această nație, ci doar de a-și face publicitate și de a-și crește averea.”