Un studiu recent efectuat de către cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh a scos la iveală faptul că creierele adolescenţilor activează mai mulţi neuroni decât cele ale oamenilor adulţi atunci când obţin vreo satisfacţie, când le este împlinită o dorinţă sau primesc ceea ce îşi doresc.

Concluzia cercetătorilor a fost că de aici iau naştere şi stările emoţionale extrem de schimbătoare în rândul celor tineri. Adolescenţii mai pot să dezvolte dependenţe şi comportamente impulsive mult mai uşor ca o persoană matură, din aceleaşi motive.
Tinerii ajung mai repede dependenţi de droguri
“Adolescenţii reacţionează altfel decât adulţii în momentul în care sunt confruntaţi cu probleme identice sau cu diferiţi stimuli exteriori. Prin studiul nostru am încercat să analizăm şi să înţelegem procesele neuronale din creierul unui tânăr în comparaţie cu un adult. Vrem să găsim explicaţia pentru care tinerii sunt mai instabili psihic şi ajung mai repede dependenţi de droguri, de ce stările lor emoţionale se pot schimba atât de repede", au declarat cercetătorii pentru DailyMail.