Evenimentul Zilei > Actualitate > Studenţii au protestat la mare pentru diplomele degeaba
Studenţii au protestat la mare pentru diplomele degeaba

Studenţii au protestat la mare pentru diplomele degeaba

Peste 200 de studenţi din toată ţara au participat, astăzi, la un protest pe litoral, în staţiunea Costineşti, pentru a atrage atenţia asupra problemelor de calitate ale învăţământului superior românesc, anunţă Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Manisfestarea a început cu un marş, prin care studenţii trag un semnal de alarmă asupra faptului că o diplomă universitară nu valorează mare lucru nici pentru studenţi, nici pentru angajatori.
Tinerii au purtat tocă pe cap, cântând „Gaudeamus igitur” şi împărţind diplome trecătorilor, pe care va scrie “Diplomă DEGEABA”, absolvent al “Academiei de Înalte Studii Academici” cu Titlu de “SEMIDOCT”.
„Toate aceste denumiri vor să transmită un mesaj puternic: problema cu care studenţii români se confruntă în România este aceea că diploma de studiu nu mai reprezintă decât o hârtie, „bilet de intrare” pe piaţa muncii, fără a releva competenţele reale ale studentului”, spun organizatorii.
Manifestaţia studenţilor a început la ora 17:00 din faţa Complexului Corsa, urmând ocolirea lacului şi traversarea falezei din Costineşti.
Studenţii s-au opri pe plajă în apropierea Obelixului, la cortul ANOSR, şi au ars diplomele fără valoare. Majoritatea turiştilor prezenţi în staţiune au fost de acord cu punctul de vedere al tinerilor.