Evenimentul Zilei > Actualitate > Studenta-criminală a mâncat în pușcărie cât un militar român din Afganistan!
Studenta-criminală a mâncat în pușcărie cât un militar român din Afganistan!

Studenta-criminală a mâncat în pușcărie cât un militar român din Afganistan!

Înainte să rămână însărcinată, Carmen Șatran a făcut cerere conducerii Penitenciarului Arad pentru a beneficia doar de un meniu vegetarian. Pe urmă a beneficiat de norma de hrană pentru gravide

Cu toate că studenta-criminală s-a plâns în nenumărate rânduri de condițiile din pușcărie, ea a beneficiat de o rație calorică substanțială, de aproape 4.000 de calorii pe zi! Adică, exact atât cât are și un militar român care își riscă viața în misiunile din Afaganistan!
Conform celor declarate pentru EvZ de reprezentantului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Johanna Popescu, ”Persoanele private de libertate gravide primesc pe perioada sarcinii, conform reglementărilor legale, o normă de hrană specială – respectiv Norma nr.18.
Această normă de hrană prevede faptul că, femeilor gravide li se asigură obligatoriu o medie zilnică de 3.175 de calorii. La această normă se adaugă, începând cu luna a V-a de sarcină, Norma 18 A care însumează 860 de calorii (supliment alimentar pentru gravide) .
În alimentaţia persoanelor private de libertate gravide se regăsesc anumite alimente obligatorii, dintre care enumerăm: biscuiţi, brânză telemea de vacă, carne, cartofi, ceapă, ceai, conserve de legume, făină, fructe proaspete (în sezonul de vară), fructe uscate (în sezonul de iarnă), gris, lapte, legume proaspete, margarină, marmeladă, orez, oţet, ouă, pastă de tomate, paste făinoase, pâine, preparate din carne, rădăcinoase, sare, tărâţe de grâu, ulei comestibil, zahăr etc.
Pe lângă acest meniu îmbunătăţit, persoanele private de libertate pot primi lunar un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.
În plus faţă de cele menţionate, în condiţiile şi cantităţile deja prezentate, persoanele private de libertate pot primi anual 3 pachete, cu ocazia zilei naţionale sau a altor sărbători religioase importante ale cultului sau religiei căreia îi aparţin şi cu ocazia zilei de naştere.
De asemenea, persoanele private de libertate au dreptul de a cumpăra săptămânal de la punctele comerciale din incinta locurilor de deţinere, în limita a 1/2 din valoarea salariului minim brut pe economie, alimente, apă minerală, băuturi răcoritoare, ţigări şi alte bunuri de natura celor permise să fie primite, precum şi cele necesare exercitării drepturilor de petiţionare, la corespondenţă şi la convorbiri telefonice”, mai spune Johanna Popescu.