Evenimentul Zilei > Actualitate > Stolojan, despre înlocuirea Guvernului: „Schimbarea regilor, bucuria nebunilor”
Stolojan, despre înlocuirea Guvernului: „Schimbarea regilor, bucuria nebunilor”

Stolojan, despre înlocuirea Guvernului: „Schimbarea regilor, bucuria nebunilor”

"Cine militează acum pentru schimbarea Guvernului, militează pentru întârzierea ieşirii din criză", îşi argumentează Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PDL, opinia împotriva înlocuirii Executivului.

"Schimbarea regilor, bucuria nebunilor! O schimbare de Guvern nu face decât să pierdem timp, cum a fost anul trecut. Pierdem timpul, Guvernul trebuie să-şi facă treaba mai departe. Cine militează pentru schimbarea Guvernului, militează pentru întârzierea mai departe a ieşirii din criză", a precizat Stolojan, întrebat fiind ce miniştri nu au reuşit să aibă performanţă în Cabinetul Boc şi ar trebui schimbaţi, în opinia sa.
Discuţiile despre eventuale modificări în echipa guvernamentală au fost reluate, aseară, şi la şedinţa conducerii PDL, când mai mulţi democrat-liberali i-au cerut premierului Emil Boc să prezinte o evaluare a miniştrilor şi stadiul realizării măsurilor guvernamentale, arată surse din partid, citate de Mediafax.
În plus, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele PDL, a declarat, aseară, după şedinţa Biroului Politic Naţional al formaţiunii, că premierul Emil Boc va prezenta, "în mod categoric, în perioada următoare", o evaluare a miniştrilor. La rândul său, premierul Emil Boc a arătat că evaluarea activităţii miniştrilor se face în permanenţă, iar concluziile vor fi trase la momentul potrivit.
Termenul oferit de preşedintele Traian Băsescu Guvernului Boc a fost 1 septembrie, când expiră cele 60 de zile în care Executivul a trebuit să aplice mai multe măsuri de austeritate.