Evenimentul Zilei > Actualitate > Stolojan: „Dacă va candida Falcă la şefia PDL, îl voi susţine”
Stolojan: „Dacă va candida Falcă la şefia PDL, îl voi susţine”

Stolojan: „Dacă va candida Falcă la şefia PDL, îl voi susţine”

După Elena Udrea, şi Theodor Stolojan a intrat astăzi oficial în tabăra susţinătorilor candidaturii lui Gheorghe Falcă la şefia PDL.

După ce a fost anunţat candidat pentru prima funcţie în partid de Elena Udrea, primarul Aradului şi finul preşedintelui Băsescu, Gheorghe Falcă, a primit azi un semnal public de susţinere şi din partea lui Theodor Stolojan. „Falcă, dacă va candida, îl voi susţine”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL în emisiunea „Evenimentele Zilei”, la B1. Monica Macovei pe de altă parte declara aseară că nu-şi va da votul pentru Falcă întrucât acesta are un dosar în instanţă, instrumentat de DNA.
Stolojan, care a anunţat deja că va rămâne în afara bătăliei pentru orice funcţie la vârful PDL, spune însă că „sunt mulţi în partid care pot aspira”, fără a-l exclude nici pe actualul lider, Emil Boc. „Inclusiv actualul preşedinte pe care eu l-aş susţine fără nicio reţinere”, a adăugat acesta.
„M-am întâlnit cu ALRO numai la Preşedinţie”
Dincolo de poziţionarea în alegerile interne din PDL, Stolojan a făcut şi câteva comentarii referitoare la apariţia numelui său în dosarul ALRO. Fostul consilier prezidenţial, menţionat în stenograme de soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş, ca fiind dispus să-i primească pe cei de la ALRO pentru a-i ajuta să negocieze direct cu statul un contract de energie, susţine că s-a „întâlnit cu ALRO numai în cadru instituţional, la Preşedinţia României” şi că subiectul reapărut public ar fi unul „umflat artificial prin care urma să se creeze un cap de pod împotriva preşedintelui”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.