"Se va vedea la locale că de fapt PSD este cel care reprezintă în interiorul USL nucleul dur. Practic, PNL îşi pierde identitatea în cadrul uniunii socialiste. S-ar putea ca liberalii să înţeleagă în acel moment că această alianţă a fost păguboasă. Dacă nu, există şansa ca o asemenea apropiere să se producă după alegerile parlamentare. Totul depinde de luciditatea acelor membri ai PNL care ar trebui să înţeleagă necesitatea recâştigării identităţii", a spus Valeriu Stoica.
Despre Ungureanu și coagularea dreptei
Valeriu Stoica a mai spus că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu are o mare şansă să realizeze, după alegerile locale, coagularea dreptei.
"Până la urmă, premierul ar putea fi un liant foarte bun între electoratul de dreapta, între categoriile profesionale foarte dinamice, care sunt secretul dezvoltării României în perioada următoare, pe de o parte, şi, pe de altă parte,PDL. Există şansa ca această sudură între PDL şi electoratul de dreapta să se producă tocmai prin intermediul premierului, în măsura în care în perioada următoare la guvernare premierul va reuşi să demonstreze că are capacitatea să gestioneze România", a decarat Stoica.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi seară, că simte o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va "structura" la un moment dat, dar că mai întâi are nevoie să înregistreze performanţe la conducerea Guvernului.