Steven Gerrard, cel mai bun fotbalist al anului

Steven Gerrard, cel mai bun fotbalist al anului

Steven Gerrard a fost desemnat Fotbalistul Anului 2009 de către jurnaliştii englezi membri ai Asociaţiei Scriitorilor de Fotbal (FWA).

În vârstă de 28 de ani, căpitanul echipei Liverpool FC a fost primul în preferinţele jurnaliştilor, depăşindu-i pe jucătorii lui Manchester United, galezul Ryan Giggs şi englezul Wayne Rooney. Gerrard devine astfel al 56-lea câştigător al prestigiosului premiu, care datează din 1948. Gerrard, care este implicat, împreună cu echipa sa, în lupta pentru titlu în Premier League, va primi premiul la ceremonia FWA de la Londra, în 29 mai.

"Evoluţia lui Steven în acest sezon a fost una excelentă", a spus Steve Bates, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor de Fotbal.

"Hotărârea şi dorinţa sa au stat la baza pretenţiei la titlu a lui Liverpool şi au asigurat un final de sezon foarte strâns. Steven este în mod clar în formă maximă şi, pe bună dreptate, considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi ai generaţiei sale, iar FWA este mândră să onoreze contribuţia pe care acesta a adus-o atât pentru clubul său, cât şi pentru ţara sa", a precizat preşedintele WFA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Times Online