Evenimentul Zilei > Sport > Steven Gerrard, cel mai bun fotbalist al anului
Steven Gerrard, cel mai bun fotbalist al anului

Steven Gerrard, cel mai bun fotbalist al anului

Steven Gerrard a fost desemnat Fotbalistul Anului 2009 de către jurnaliştii englezi membri ai Asociaţiei Scriitorilor de Fotbal (FWA).

În vârstă de 28 de ani, căpitanul echipei Liverpool FC a fost primul în preferinţele jurnaliştilor, depăşindu-i pe jucătorii lui Manchester United, galezul Ryan Giggs şi englezul Wayne Rooney. Gerrard devine astfel al 56-lea câştigător al prestigiosului premiu, care datează din 1948. Gerrard, care este implicat, împreună cu echipa sa, în lupta pentru titlu în Premier League, va primi premiul la ceremonia FWA de la Londra, în 29 mai.

"Evoluţia lui Steven în acest sezon a fost una excelentă", a spus Steve Bates, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor de Fotbal.

"Hotărârea şi dorinţa sa au stat la baza pretenţiei la titlu a lui Liverpool şi au asigurat un final de sezon foarte strâns. Steven este în mod clar în formă maximă şi, pe bună dreptate, considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi ai generaţiei sale, iar FWA este mândră să onoreze contribuţia pe care acesta a adus-o atât pentru clubul său, cât şi pentru ţara sa", a precizat preşedintele WFA.

Sursa: Times Online

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.