Ştefan Popescu: "Mi-am pierdut vocea după ce a marcat băiatul meu"

Ştefan Popescu: "Mi-am pierdut vocea după ce a marcat băiatul meu"

Ştefan Popescu, tatăl fotbalistului cu acelaşi nume, a povestit pentru EVZ cum a trăit bucuria de a-şi vedea fiul marcând la primul meci jucat pentru echipa de seniori a echipei Cesena.

Cvasinecunoscut în România, Ştefan Popescu (18 ani) începe să iasă la rampă în fotbalul italian. Jucătorul echipei Cesena a marcat joi un gol în partida disputată în deplasare contra celor de la Napoli (scor 1-2), din "optimile" Cupei Italiei.

"O parte din vis mi s-a împlinit"

Dacă Adrian Mutu nu a evoluat pentru Cesena, fundaşul stânga născut la Iaşi a debutat în fotbalul italian la nivel de seniori. Folosit pe postul de mijlocaş central, Popescu a deschis scorul în minutul 20, dar opt minute mai târziu a fost nevoit să părăsească terenul din pricina unei accidentări.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Mi-am pierdut vocea după ce a marcat băiatul meu. Sunt răguşit şi acum. Am văzut meciul acasă cu nişte prieteni şi a fost bucurie mare. Mi-am dorit să îl văd fotbalist, iar o parte din vis mi s-a îndeplinit", ne-a declarat Ştefan Popescu, tatăl fotbalistului de la Cesena.

Părintele ne-a povestit traseul pe care fiul său l-a parcurs până în Italia. "L-am dus la fotbal la vârsta de 8 ani, la echipa Noua Generaţie Iaşi. Cu timpul am văzut că e treabă serioasă. Tot mai mulţi antrenori spuneau că are talent. Marele noroc a fost atunci când a fost remarcat la un turneu organizat de Gillette, de Emeric Ienei şi de Cornel Drăguşin. Ei au spus despre Ştefan că aduce cu Roberto Carlos. Avea vreo 12 ani atunci", ne-a spus Popescu senior, proprietarul unui magazin alimentar în Iaşi.

Tatăl fotbalistului mai spune că Gică Popescu a jucat şi el un rol esenţial în cariera lui Ştefan. "Băiatul a ajuns la şcoala de fotbal pe care o patronează Popescu la Calafat. Gică l-a văzut de câteva ori şi l-a plăcut. Fiul meu a plecat devreme de-acasă. Pe la 12 ani. I-a fost destul de greu să stea departe de noi, de părinţi. Mă mai suna, îmi spunea că vrea să renunţe, să vină acasă", dezvăluie seniorul.

"Totti îl luase sub aripa sa"

Băiatul său nu a avut ocazia să ia contact cu fotbalul mare din România. La 16 ani a fost transferat de echipa italiană AS Roma la recomandarea fostului mare jucător Bruno Conti, bun prieten cu Gică Popescu: "Aici lucrurile mergeau foarte bine. Juca la tineret. Evolua, creştea, se acomodase. A avut însă ghinion la un antrenament, atunci când şi-a fracturat glezna. A fost destul de grea perioada de refacere. Avea doar 16 ani, nu prea înţelegea ce se întâmplă. A găsit totuşi forţa să meargă mai departe. La spital a fost vizitat de toţi jucătorii de la echipa mare a celor de la AS Roma. Francesco Totti îl ştia dinainte de accident. Îl luase sub aripa sa. Ca o coincidenţă, Ştefan a fost operat chiar de doctorul care îl tratase şi pe italian. După accidentare, băiatul şi-a pierdut locul în echipă, dar până la urmă răul a fost spre bine. În 2010 a ajuns la Cesena. Aici sper să explodeze".

CARIERĂ

Înainte de a semna cu actuala lui formaţie, fundaşul ieşean a fost ofertat şi de Fiorentina, la care evolua Adrian Mutu. Cei doi au devenit coechipieri, însă în tricoul "căluţilor de mare"

Ştefan Popescu, tatăl fundaşului Cesenei, nu a putut vorbi cu fiul său după meciul cu Napoli. "M-am grăbit să-l felicit, dar avea telefonul închis. Azi (n.r. - ieri) l-am sunat să îl felicit. Accidentarea suferită nu e gravă, păcat însă că nu a evoluat mai mult. O întindere. Mi-a spus înaintea jocului că vrea să forţeze, pentru a nu rata şansa să debuteze la echipa mare", ne-a spus Popescu senior.

A fost dorit şi de Fiorentina

Moldoveanul nu regretă că băiatul său nu a apucat să evolueze pentru o echipă mare din România. "E mai bine că s-a dus într-un mediu profesionist din toate punctele de vedere, şi îşi poate vedea de treabă. E un băiat liniştit, nu mi-a făcut probleme. Nu are viaţă personală agitată. Eu ce credeţi că am păzit? Îl ajută şi Adrian Mutu, care îi este acolo ca un frate mai mare. Sunt foarte apropiaţi. În 2010, înainte de a ajunge la Cesena, Ştefan putea să semneze cu Fiorentina. Atunci, problema a fost legată de vârsta lui. Era minor şi trebuia să mă duc eu în Italia să stau cu el. Era mai complicat şi am refuzat acea ofertă".

Sorin Ştefan a fost antrenorul care l-a descoperit pe Ştefan Popescu. Cei doi au lucrat timp de patru ani şi jumătate, până în momentul în care fotbalistul a ajuns la academia patronată de Gică Popescu. "Ţin minte că la început nu prea era el prieten cu mingea, dar a învăţat. Mi-a plăcut fiindcă era un copil ambiţios, tenace şi îşi vedea de treabă. Nu am avut probleme cu el. Ţinem legătura şi acum, nu m-a uitat. M-a sunat când a venit în ţară de Sărbători. Ştefan a avut parte şi de sprijinul familiei sale, care s-a preocupat să nu îi lipsească nimic", ne-a declarat tehnicianul ieşean.

"La Roma i se spunea tăuraşul"

Sorin Ştefan ne-a spus că în perioada în care evolua la AS Roma, Ştefan era apreciat pentru răutatea din teren. "Cei de acolo îl porecliseră «Tăuraşul», datorită forţei şi vitezei cu ajutorul cărora se făcuse remarcat. Se împrietenise cu Francesco Totti. Acum, la Cesena îl ajută mult că este lângă un jucător foarte experimentat, ca Adrian Mutu. Tot la Cesena mai este şi Florentin Matei, jucătorul care a evoluat la Steaua", ne-a mai spus primul antrenor al lui Popescu.