Stefan Grigorie: "Am pierdut un an la Poli"

Stefan Grigorie: "Am pierdut un an la Poli"

Rapid l-a adus de la Timisoara pe cel poreclit "noul Sabau".

Grigorie, care in 2004 a cucerit titlul cu Dinamo, s-a inteles ieri cu giulestenii in 30 de secunde! Fotbalistul Stefan Grigorie (24 de ani) a semnat ieri, la Hotelul Crowne Plaza din Bucuresti, contractul cu Rapid, noua sa echipa. Formatia din Giulesti l-a achizitionat pe Grigorie de la Poli Timisoara.

Mijlocasul dreapta l-a costat pe patronul George Copos cedarea definitiva a atacantului Ionel Ganea si 300.000 de euro. Prin aducerea olteanului, care nu s-a simtit deloc in apele sale la gruparea de pe Bega, trupa de sub Podul Grant spera sa reinnoade succesele din trecut, mai ales ca despre Grigorie s-a vorbit ca despre „noul Sabau”.

Pentru „Fane”, tehnicianul Razvan Lucescu facuse o adevarata pasiune. Jucatorul a fost adus in Banat anul trecut, la solicitarea lui Razvan, care, pana la urma, n-a facut pasul spre Poli, ramanand la Rapid. Grigorie, campion cu Dinamo in 2004, a fost cerut de Lucescu junior si la Rapid, dar tranzactia nu s-a realizat.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Stefan, ai semnat contractul cu Rapid? Stefan Grigorie: Chiar acum am iesit de la negocierile cu domnul Copos. A fost foarte simplu. M-am inteles cu Rapid in 30 de secunde! Zece minute a durat, in total, operatiunea de aducere a actelor si cea de gasire a pixului. Am semnat un contract valabil pe trei ani cu Rapid. Sunt foarte multumit ca am ajuns la Rapid, chiar daca in Giulesti voi castiga mai putini bani decat la Poli.

Te bucuri ca ai plecat de la Poli Timisoara? Parca nu mai aveai motivatie in Banat... Sunt fericit ca am ajuns la Rapid. Intr-adevar, nu mai aveam motivatie la Poli, dar nu este adevarat ceea ce au spus sefii de la Poli, cum ca nu m-as fi acomodat. Adevarul este altul: nu mi s-au dat sanse sa joc. Intr-un meci si o repriza nu poti sa-ti arati intreaga valoare.

N-am avut probleme cu antrenorii. Ordinele veneau de undeva de sus. Mai multe nu vreau sa spun, deocamdata. Din punct de vedere sportiv, se poate spune ca am pierdut un an la Poli. Dar am adunat multe din punct de vedere al experientei de viata.

De ce nu se incheaga o echipa puternica la Timisoara, desi se aduc an de an vedete? Daca schimbi asa des antrenorii, e greu sa construiesti o echipa competitiva. Revenind la Rapid, cum vei suporta presiunea patronului Copos, stiut fiind ca esti un jucator de moral? Nu va fi nicio problema. M-am calit la Poli intr-un an cat in zece ani la alta formatie! Cat timp este presiune, sunt si rezultate. E nevoie insa de o presiune pozitiva, nu de una artificiala.

„M-am rugat sa ajung in Giulesti”

Ai fost deseori comparat cu Ovidiu Sabau. Cum te simti? Sa dea Dumnezeu sa am si eu aceleasi succese pe care le-a avut Sabau la Rapid. Nu de alta, dar voi purta tricoul cu numarul opt, la fel ca si el (rade). 

Cum crezi te vor primi suporterii giulesteni? Sper ca bine. Promit sa-i fac fericiti. Vreau sa joc iarasi la cel mai inalt nivel, fiindca stiu ca pot s-o fac. Ma stiu cu multi baieti de la Rapid, iar acomodarea va fi usoara. La Craiova am fost coechipier cu Rada si cu Stancu, iar cu altii am fost coleg la nationala de tineret.

Cu antrenorul Bergodi ai discutat inainte sa vii la Rapid? Nu. Am aflat insa numai lucruri bune despre dansul. Stiu ca lucreaza foarte mult tactic si, cel mai important, la dansul joaca doar cine-i mai bun.

Se stie ca esti o persoana credincioasa. Te-ai rugat pentru transferul la Rapid? Doamne, numai eu stiu cat m-am rugat sa ajung la Rapid! In trecut am fost la un pas sa ajung in Giulesti, dar, din motive pe care nu le cunosc, transferul nu s-a mai realizat. Acum, visul mi s-a implinit.