Becali este urmărit penal de DNA pentru două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid – Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

Echipele Steaua şi Universitatea Cluj au fost penalizate cu 7, respectiv 6 puncte, iar Petre Marin şi Gigel Coman au primit câte şase luni de suspendare. Steaua riscă şi excluderea din competiţiile europene.


Patronul Stelei mai este urmărit penal pentru o infracţiune de dare de mită, în 2006, când la meciul Steaua-Gloria, finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

În ciuda acestei decizii, Steaua, care a încheiat campionatul cu 75 de puncte, rămâne pe locul doi în clasamentul Ligii I, cu 68 de puncte, şapte mai multe decât Rapid, ocupanta poziţiei a treia.
Echipa Universitatea Cluj, retrogradată în liga secundă, va evolua în al doilea eşalon cu o penalizare de opt puncte, după ce nu îndeplinise nici baremul de 25 de puncte.

FC Porto a fost exclusă din cupele europene pentru un scandal similar.

CITIŢI ŞI

Becali, acuzat de dare de mită

Gigi Becali, vizită la DNA