Steaua a fost depunctată

Steaua a fost depunctată

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost suspendat pentru doi ani, iar echipa finanţată de acesta depunctată, ca urmare a cazului "Valiza cu bani" de la Cluj din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. Alături de Becali, a mai fost suspendat, pentru aceeaşi perioadă şi Anton Doboş, patronul Universităţii Cluj. Cei doi au fost acuzaţi pentru fapte de corupţie. Becali a primit interdicţie de a mai intra pe stadioane pe durata suspendării. Echipele Steaua şi Universitatea Cluj au fost penalizate de Federaţia Română de Fotbal .

Becali este urmărit penal de DNA pentru două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid - Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

Echipele Steaua şi Universitatea Cluj au fost penalizate cu 7, respectiv 6 puncte, iar Petre Marin şi Gigel Coman au primit câte şase luni de suspendare. Steaua riscă şi excluderea din competiţiile europene.

Patronul Stelei mai este urmărit penal pentru o infracţiune de dare de mită, în 2006, când la meciul Steaua-Gloria, finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni. În ciuda acestei decizii, Steaua, care a încheiat campionatul cu 75 de puncte, rămâne pe locul doi în clasamentul Ligii I, cu 68 de puncte, şapte mai multe decât Rapid, ocupanta poziţiei a treia. Echipa Universitatea Cluj, retrogradată în liga secundă, va evolua în al doilea eşalon cu o penalizare de opt puncte, după ce nu îndeplinise nici baremul de 25 de puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

FC Porto a fost exclusă din cupele europene pentru un scandal similar.

CITIŢI ŞI

Becali, acuzat de dare de mită

Gigi Becali, vizită la DNA