Sezonul cu numărul 63 din istoria Asociaţiei Naţionale de Baschet (NBA) va debuta cu partida dintre campionii ediţiei trecute Bosto Celtics şi pricipalii lor adversari la supremaţia Conferinţei de Est, Cleveland Cavaliers. În această nopate vor debuta, de asemenea, Chicago Bulls şi Los Angeles Laker, care vor înfrunta, pe propriul teren, echipele din Milwaukee şi Portland.

Principalele favorite ale noului sezon sunt finalistele ediţiei trecute şi marile rivale istorice – Boston Celtics şi Los Angeles Lakers. Campioana, cu o echipă aproape neschimbată şi cu vedetele Garnett şi Ray Allen în condiţie bună pleacă cu prima şansă în Divizia Atlantic şi chiar în Conferinţa de Est, unde "Pistoanele" din Detroit şi "Cavalerii" din Cleveland par singurele formaţii capabile să le ţină piept.

Sezonul trecut, Cleveland Cavaliers au fost învinşi de Celtics în semifinalele Conferinţei, însă LeBron James, Delonte West şi Wally Szczerbiak pot face diferenţa în sezonul regulat. Pistons, cu un nou antrenor, Michael Curry înlocuindu-l pe Filip Saunders, şi cu Rasheed Wallace în centru, sunt în căutarea revanşei în faţa "alb-verzilor" din Boston, după înfrângerea din finala Conferinţei din sezonul trecut.

Orlando Magic, cu gigantul Dwight Howard, candaienii de la Toronto Raptors şi New Jersey Nets, cu veteranul Vince Carter în primul "cinci" pot fi un pericol în plus pentru campionii din Boston.

LA Lakers, spaima vestului

O luptă interesantă se anunţă şi în Conferinţa de Vest, unde supremaţia celor de la Los Angeles Lakers este ameninţată de "Rachetele" din Houston şi de "Pintenii" din San Antonio.

Lakers sunt totuşi favoriţi, Kobe Bryant şi compania fiind mai hotărâţi ca niciodată să câştige, pentru prima oară din 2002, titlul în NBA. Spaniolul Pau Gasol şi centrul Andrew Bynum sunt principalele atuuri ale antrenorului Phil Jackson pentru sezonul ce va începe astăzi.

Huston Rockets se bazează, ca şi în sezonul precedent, pe excelenţii Tracy McGrady şi Yao Ming, ajutaţi foarte bine în faza ofensivă de Luis Scola şi Ron Artest. După eşecul din finala Conferinţei de Vest, înregistrată sezonul trecut, San Antonio Spurs vrea revanşa, iar punctele marcate de argentinianul Manu Ginobili şi americanii Tim Duncan şi Tony Parker sunt singura soluţie.

Phoenix Suns, cu Shaquille O'Neal sub panou, şi Utah Jazz şi mai ales Dallas Mavericks sunt echipele care pot încurca planurile favoriţilor în sezonul regulat, însă specialiştii nu le prevăd un parcurs prea lung în play-off.

Cea mai importantă absenţă a sezonului ce stă să înceapă este cea a oraşului Seattle, echipa Supersonics mutându-se, după 42 de ani, la Oklahoma City, unde va purta numele de Thunder. Noua echipă din Oklahoma va moşteni palmaresul şi echipa celor de la Supersonics, urmând ca fosta denumire şi emblemă să rămână în Seattle pentru o viitoare întoarcere.

Aflată la debut, Oklahoma Thunder nu este una dintre favoritele sezonului regulate, din contră, după un pre-sezon slab, echipa antrenată de P. J. Carlesimo are şanse foarte mici de a intra în play-off.

Conferinţa de Est

Atlantic Division

Boston Celtics
New Jersey Nets
New York Knicks
Philadelphia 76ers
Toronto Raptors

Central Division

Chicago Bulls
Cleveland Cavaliers
Detroit Pistons
Indiana Pacers
Milwaukee Bucks

Southeast Division

Atlanta Hawks
Charlotte Bobcats
Miami Heat
Orlando Magic
Washington Wizards

Conferinţa de Vest

Northwest Division

Denver Nuggets    
Minnesota Timberwolves
Oklahoma City Thunder
Portland Trail Blazers
Utah Jazz

Southwest Division

Dallas Mavericks
Houston Rockets
Memphis Grizzlies
New Orleans Hornets
San Antonio Spurs

Pacific Division

Golden State Warriors
Los Angeles Clippers
Los Angeles Lakers
Phoenix Suns
Sacramento Kings