Sporturi de vară

Sporturi de vară

Indiferent că optaţi pentru înot, ciclism sau jogging, organismul va profita din plin de mişcare.

Plimbările, joggingul, înotul, ciclismul sunt câteva dintre sporturile de vară care vă pot pune în formă pentru următorul sezon. Cel mai bine este să vă găsiţi un partener cu care să faceţi mişcare ori să vă înscrieţi la un club sportiv. Astfel, veţi fi mai motivaţi şi veţi avea în plus şansa de a vă găsi noi prieteni. Optaţi pentru sportul preferat, dacă aşa vă este mai uşor pentru început, dar nu uitaţi că niciodată nu este prea târziu să vă familiarizaţi cu activităţi noi.   > Plimbările Este cel mai simplu mod de a începe să faceţi exerciţii în mod regulat. Mergeţi în pas alert şi concentraţi-vă asupra distanţelor parcurse. Măriţi gradat numărul de kilometri pe care îi puteţi străbate. Plimbările îmbunătăţesc funcţiile inimii, pe cele ale plămânilor şi tonifică muşchii. Mai mult, cresc densitatea osoasă şi, în comparaţie cu alte tipuri de exerciţii, nu solicită atât de mult încheieturile. Cel mai bine este să vă plimbaţi în locuri cu dealuri, deoarece veţi „cheltui“ mai multă energie şi veţi antrena mai bine inima. Puteţi încerca asta când mai prindeţi experienţă. > Joggingul Este cel mai ieftin sport pe care îl puteţi practica şi este printre cele mai eficiente. Aveţi nevoie doar de o pereche de pantofi sport şi de puţin entuziasm. Înainte de a ieşi la alergat trebuie să vă încălziţi: mergeţi în pas alert, apoi creşteţi treptat ritmul. Dacă observaţi că „vă pierdeţi“ respiraţia şi abia mai puteţi vorbi, încetiniţi şi reluaţi alergarea într-un ritm mai lent. Pentru început sunt suficiente şi 10 minute de alergat, dar repetaţi această activitate o dată la trei zile. După sesiunea de alergat, faceţi exerciţii de întindere cât muşchii sunt încălziţi. În felul acesta vă antrenaţi şi flexibilitatea. Creş- teţi durata alergărilor cu un minut-două, la fiecare şedinţă, până când ajungeţi să alergaţi o jumătate de oră, de trei ori pe săptămână.

Multe persoane se lasă de alergat pentru că îl găsesc plictisitor, de aceea este important să variaţi programul. Alergaţi când în parc, când pe şosea, când pe stadion ori la sala de gimnastică. Încercaţi să vă fixaţi şi un obiectiv: să participaţi la un maraton ori să fiţi din nou capabili să alergaţi după tramvai. > Înotul Nici înotul nu este un sport foarte scump, iar pentru unele persoane poate fi chiar mai relaxant decât plimbările ori joggingul. Este un sport care vă întăreşte toate grupele de muşchi şi nu exercită presiune asupra încheieturilor. În plus, face bine celor care au probleme ale coloanei vertebrale. Cercetă rile arată că cei care exersează în ape adânci resimt o presiune de două ori mai mică decât cei care înoată în ape mai puţin adânci. Prin înot vă puteţi recupera după anumite intervenţii chirurgicale ori diferite accidente. > Ciclismul Dacă folosiţi bicicleta, veţi proteja atât mediul, cât şi pe voi. Ciclismul face bine inimii, vă ajută să vă controlaţi greutatea şi să combateţi osteoporoza.

Potrivit unui studiu realizat pe 10.000 de persoane, cei care străbat aproximativ 30 de kilometri pe săptămână cu bicicleta sunt de două ori mai puţin expuşi unor boli de inimă în comparaţie cu cei care nu practică acest sport. > Dansul Dansul vă ajută să vă îmbunătăţiţi echilibrul, dar este un bun exerciţiu şi pentru inimă ori plămâni. Mulţi oameni cred că nu pot dansa fiindcă nu se coordonează bine, însă, în realitate, oricine poate dansa. Trebuie doar să savuraţi muzica.

Ne puteți urmări și pe Google News