"Cu acest aparat se pot face angiografii (artere, vene), se văd leziunile de la 3 mm, ceea ce este cu adevărat remarcabil, deoarece computerul tomograf pe care l-am avut iniţial "pierdea" şi leziuni de 10 mm. Cu ajutorul imaginilor preluate se pot face reconstrucţii în toate planurile şi pacientul este mult mai puţin radiat", explică prof.dr. Magda Păscuţ, şefa Secţiei de Imagistică.

2.000 de tomografii lunar

În perioada următoare, Spitalul Judeţean Timişoara va fi dotat cu încă un computer tomograf, mai performant, respectiv cu 20 de spire.
"Este prioritatea Ministerului Sănătăţii dotarea spitalelor de categorie I, între care şi unitatea noastră. Medicina nu se face fără echipamente performante. Ministerul Sănătăţii doreşte ca spitalele din vestul ţării să fie foarte bine echipate, tocmai pentru că aici există un exod al pacienţilor care trec graniţa ca să se trateze în Ungaria. Or, asigurând accesibilitatea pacienţilor la aparatură de performanţă, îi putem determina să rămână aici", a declarat dr. Radu Prejbeanu, directorul medical al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Directorul medical a mai adăugat că, de săptămâna viitoare, computerul tomograf va putea fi folosit şi în ambulatoriu. Astfel, pacienţii pot veni cu trimitere medicală şi vor plăti pentru investigaţiile solicitate între 150 şi 600 de lei, în funcţie de complexitate. La Spitalul Judeţean din Timişoara se fac, lunar, în medie, 2.000 de tomografii.