Evenimentul Zilei > Actualitate > Spitalul Județean Târgu Jiu a externalizat serviciul de spălătorie. Și e mai ieftin!
Spitalul Județean Târgu Jiu a externalizat serviciul de spălătorie. Și e mai ieftin!

Spitalul Județean Târgu Jiu a externalizat serviciul de spălătorie. Și e mai ieftin!

Externalizarea Serviciului de Spălătorie a Spitalului Județean Târgu Jiu s-a dovedit a fi o afacere bună, având în vedere reducerea cheltuielor cu 15% de când o firmă din București a preluat acest serviciu, informează radiotargujiu.ro.

Cu toate că au fost ceva probleme la început, acum lenjeriile unității spitalicești sunt spălate și călcate, la București. Acestea sunt transportate către Târgu Jiu de două ori pe săptămână. Managerul Vasile Stănculete spune că este mulțumit de  cum sunt spălate  rufele și precizează că este în tratative cu firma respectivă pentru a  aduce câteva mașini de spălat aici pentru a fi folosite în cazurile urgență.
Timp de patru ani, atât cât va dura contractul în valoare de 30 de miliarde de lei, firma din București va încasa 1,3 lei pe kilogram, cantitatea în medie fiind de 200 de kg de rufe pe zi.
Reducerea cheltuielilor spitalului vor continua și cu renegocierea contractului privind colectarea deșeurilor cu risc biologic. Firmei care se ocupă de acest serviciu i-a expirat acest contract, urmând ca în această lună să se organizeze o nouă licitație. Potrivit lui Stănculete dacă tariful de 5 lei impus de societatea care transporta deșeurile la crematoriul de la Craiova va fi micșorat la 4 lei, atunci se poate vorbi de o prelungire de contract.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: