Evenimentul Zilei > Actualitate > SPAŢII CU RANDAMENT: Fără cadă într-o baie mică
SPAŢII CU RANDAMENT: Fără cadă într-o baie mică

SPAŢII CU RANDAMENT: Fără cadă într-o baie mică

Ai o baie foarte mică şi vrei să pară mai mare? Nu este cazul să te apuci să spargi pereţii sau să construieş ti o cameră specială.

Specialiştii în domeniu spun că, dacă o să zugrăveşti pereţii acestei încăperi în culori deschise, vei reuşi să dai impresia că spaţiul este mult mai încăpător. „Cel mai recomandat în acest caz este albul, pentru că este foarte luminos. Ţinând cont că şi culorile reci îţi dau senzaţia de mărire a spaţiului, poţi să zugrăveşti baia şi în tonuri deschise, de exemplu bleu“, explică designerul Diana Elena Borundel.

Într-o încăpere mică, nu trebuie să lipsească niciodată oglinzile. Acestea lărgesc foarte mult spaţiul camerei. Totuşi, este indicat ca ele să nu fie de dimensiuni foarte mari. „O oglindă lungă, dar foarte îngustă, aşezată pe verticală, deasupra lavoarului, este perfectă“, spune designerul Rodica Argint.

În încăperile extrem de mici, şi obiectele de mobilier suspendate îngustează camera. „Este indicat să încorporezi mobilierul de baie în zid“, recomandă Diana Elena Borundel.

Pe lângă toate acestea, trebuie să foloseşti şi spaţiile care par inutile. „Deasupra maşinii de spălat rufe poţi să aşezi un dulăpior în care să-ţi pui toate cosmeticele. Şi între stâlpul de aerisire şi chiuvetă poţi să pui nişte dulăpioare“, mai recomandă Diana Elena Borundel.

De asemenea, este indicat să înlocuieş ti cada cu un duş, pentru că ocupă mai puţin spaţiu. „Totodată, baia trebuie să fie extrem de luminată. Poţi monta spoturi speciale“, este de părere Rodica Argint.