Au fugit din Tunisia și au ajuns ilegal în România, unde s-au pus să spargă locuințe. Zeci de transfugi cazați la Centrul de Tranzit pentru Refugiaţi din Timișoara au intrat în colimatorul poliției, bănuiți că ar fi dat spargeri la 10 locuințe din comuna Dumbrăvița.

Locatarii Centrului pentru Refugiați din Timișoara au fost luați pe sus de mascaţi în această dimineață. Polițiștii de la Brigada de Investigații Criminale împreună cu cei de la Serviciul Acțiuni Speciale, de la Secția Rurală 2 Timișoara și reprezentanții Oficiului Român pentru Imigrații i-au trezit cu noaptea în cap pe cei 35 de transfugi tunisieni cazați în stabilimentul de pe Calea Aradului. „Au avut loc percheziții în opt dormitoare, fiind vizați 35 de transfugi tunisieni care sunt aici de mai puțin de șase luni, bănuiți că ar avea legătură cu spargerile de locuințe din Dumbrăvița”, a declarat Andreea Cinteză, ofițer de presă la IPJ Timiș.

Potrivit polițiștilor care anchetează furturile din locuințe, din octombrie până la începutul lunii ianuarie, un număr de 10 vile din Dumbrăvița au fost sparte, din interior fiind furate mai multe bunuri, în principal electrocasnice și bijuterii.
În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe lanțuri din aur, telefoane mobile și cartele prepay.
Până acum nicio persoană nu a fost dusă la audieri. Cercetările în acest caz vor continua.