Evenimentul Zilei > EVZ Play > Spania a evitat un duel-şoc cu Brazilia
Spania a evitat un duel-şoc cu Brazilia

Spania a evitat un duel-şoc cu Brazilia

Disputa dintre iberici şi chilieni a avut un final care a adus aminte de celebrele jocuri "strategice" din Liga I. Ambele echipe s-au calificat.

Spania a învins aseară pe Chile, cu scorul de 2-1 şi a terminat pe primul loc Grupa H. Ibericii şi-au îndeplinit obiectivul, acela de a evita Brazilia în "optimi". Spania a profitat la maxim de cadourile oferite de chilieni. Portarul Claudio Bravo a avut o contribuţie esenţială la deschiderea scorului.

În minutul 25, goalkeeper- ul sud-americanilor a ieşit din poartă, dar a degajat exact în direcţia lui David Villa. Starul spaniol n-a stat pe gând şi a tras direct, de la peste 40 de metri, reuşind unul dintre cele mai frumoase goluri de la această ediţie a turneului final.

Atacantul cumpărat recent de FC Barcelona a ajuns la trei goluri, împărţind prima poziţie în clasamentul golgheterilor cu argentinianul Higuain şi cu slovacul Vittek. Arbitrul mexican Marco Rodriguez n-a văzut un penalty evident la Fernando Torres. N-a trecut mult şi Iniesta a adus liniştea în tabăra Spaniei, cu un şut plasat, în minutul 37.

Arbitrul Marco Rodriguez a avut mari probleme cu acordarea cartonaşelor. El i-a acordat uşor al doilea avertisment chilianului Estrada, pentru o ciocnire involuntară cu Torres, în faza din care a marcat Iniesta. "Fluieraşul" a trecut însă cu vederea o intrare "criminală" a lui Ponce asupra lui Xabi Alonso, în ultimul minut al primei reprize.

Ponce avea deja un avertisment. Chilienii au avut noroc în startul reprizei secunde. În minutul 47, nou-intratul Rodrigo Millar a tras, iar mingea deviată din genuchiul lui Pique l-a păcălit pe Casillas.

"Cesornicarii" nu mai dau ora exactă

În cealaltă partidă din grupă, Elveţia a remizat cu Honduras, scor 0-0. Deşi aveau nevoie de victorie ca de aer, "ceasornicarii" n-au făcut un meci grozav împotriva codaşei grupei.

Mai mult, hondurienii au fost cei care au ratat exasperant. David Suazo a irosit o şansă imensă, în minutul 53, trimiţând cu capul puţin alături de poartă. În minutul 71, Benaglio a scos incredibil şutul lui Alvarez.

Elveţienii au presat la rândul lor, dar Frei, Lichtsteiner şi Derdyiok nau nimerit poarta dinpoziţii excelente. Pe final, tot Honuras a ratat marile ocazii.

„OPTIMI”
Programul meciurilor

ASTĂZI
URUGUAY – COREEA DE SUD
ORA 17.00, TVR 1

SUA – GHANA
ORA 21.30, TVR 1

MÂINE

GERMANIA – ANGLIA
ORA 17.00, TVR 1

ARGENTINA – MEXIC
ORA 21.30, TVR 1

LUNI

OLANDA – SLOVACIA
ORA 17.00, TVR 1

BRAZILIA – CHILE
ORA 21.30, TVR 1

MARȚI

PARAGUAY – JAPONIA
ORA 17.00, TVR 1

SPANIA – PORTUGALIA
ORA 21.30, TVR 1